Hva er den franske marinens nye fremtidige minemottiltakssystem?

Den franske marinen vil snart motta de første elementene i SLAM-F-programmet for Fremtidens Anti-Mine Fighting System, ment å erstatte Eridan-klassens minejegere i årene som kommer.

Under den kalde krigen hadde vestlige mariner en imponerende kapasitet til kjempe mot marineminer, spesielt merket av det produktive Tripartite Minehunter-programmet som gjorde det mulig for Frankrike, Belgia og Nederland å utstyre seg med 35 spesielt effektive høyteknologiske skip som ble tatt i bruk mellom 1981 og 1990.

I 2010, som en del av Lancaster House-avtalene, forpliktet Frankrike og Storbritannia seg til i fellesskap å utforme Maritime Mine Counter Measures, eller MMCM, programmet for å utvikle nye evner for å bekjempe undervannsminer. horisont 2030.

I Frankrike ble dette programmet utpekt av akronymet (vær forsiktig, det vil være mange...) SLAM-F, for Future Mine Control System, og delt inn i 3 stadier: et design- og prototypetrinn fra 2015 til 2022, et innledende operativt kapasitetstrinn fra 2022 til 2025, deretter et opptrappingsstadium til 2028, eller til og med 2030.

Det er nettopp slutten på denne første etappen som ble startet i 2015 som nettopp har blitt markert den annonserte leveringen av den første prototypen av SLAM-F utviklet av Thales til Generaldirektoratet for bevæpning i Brest, eller rettere sagt Mine Countermeasure Module, eller MLCM, som hadde blitt kvalifisert i juni 2020, og som har gjennomgått en intensiv testkampanje siden den datoen. Denne modulen består av et autonomt overflatefartøy som selv opererer en slept sonar, autonome undervannsdroner og en fjernstyrt robot for å oppdage og deretter nøytralisere marineminer.

Future Mine Countermeasures System vil erstatte Eridan-klassens minejegere
De tredelte minejegerne av Eridan-klassen utgjør i dag ryggraden i den franske marinens minekrigføringsevne.

MLCM-ene, så vel som dronene de skal bruke, vil bli kontrollert av kryptert forbindelse, enten fra en av de fremtidige Mine Warfare-bygningene, eller BGDM, inkludert den første enheten som er beregnet på å erstatte de tredelte minejegerne som fortsatt er i drift, vil se sin byggingen begynner i 2024, direkte av en kommandopost fra den nasjonale marinen basert på land etter satellittsesong.

Faktisk kan MLCM og hele dens utvalg av droner transporteres med fly, spesielt med A-400M-fly, noe som muliggjør en veldig rask utplassering av antiminemidler for de franske hærene, og dette overalt på planeten. , med usedvanlig kort varsel.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Automatisering | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler