Forsvarsdepartementet bedømmer prinsippet om Rafale ubrukelig elektronisk krigføring

I juni 2021 spurte UDI-nestlederen for Seine Saint-Denis og medlem av forsvarskomiteen til nasjonalforsamlingen, basert på en artikkel publisert på Meta-Défense, Forsvarsdepartementet om relevansen av å utvikle en versjon av Rafale dedikert til elektroniske krigføringsoppdrag, som det som for eksempel ble gjort med den amerikanske marinens E/A-18G Growler basert på F/A-18F Super Hornet. I henhold til argumentene som er fremført, a Rafale "spesialisert" i dette elektroniske krigføringsoppdraget, ville øke de franske luftstyrkenes evner til å undertrykke motstridende luftvernforsvar, og dermed garantere, over tid, evnene til de franske luft- og marinestyrkene til å operere over et svært omstridt rom. Forsvarsdepartementet har publisert et svar på dette spørsmålet som, selv om det ikke er overraskende med tanke på formålet, stiller reelle spørsmål om hvordan det ser for seg ansettelsen av de franske hærene i årene som kommer.

La oss raskt huske hva denne filen handlet om. Stilt overfor den voksende luftvernforsvarsevnen til store motstandere som Russland, virket det relevant å samtidig utvikle en luftbåren cyber jamming og krigføring pod, en anti-stråling ammunisjon beregnet på å eliminere motsatte radarer, og muligens modifisere en celle Rafale å lage en dedikert versjon, som American Growler eller Kinesisk J-16D, for å gjøre det mulig å ta overtaket over motstanderen i det elektromagnetiske spekteret og cyberspekteret i et gitt luftrom. Denne tilnærmingen gjorde det mulig ikke bare å øke beskyttelsen av selve flyet, men også beskyttelsen til andre allierte fly som opererte rundt det og, om nødvendig, betydelig undergrave motstanderens ressurser.

EA18G Growler Us Navy Military Alliances | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Den amerikanske marinens E/A-18G Growler er den amerikanske marinens spesialiserte elektroniske/cyberkrigsfly, og undertrykkelsen av motstanderens luftvernforsvar.

Ikke overraskende anser derfor Forsvarsdepartementet at utvikling av et slikt apparat ikke er nødvendig. For å rettferdiggjøre denne mangelen på behov, presenterer den imidlertid svært lite overbevisende argumenter, inkludert det faktum at i fremtidige versjoner, Rafale vil være mye mer sammenkoblet, og at de vil få økte midler til selvbeskyttelse. I tillegg presiserer departementet at intervensjonen fra de franske hærene kun skal vurderes i fremtiden innenfor en ramme av koalisjon og samarbeid. Til slutt vil sammenkoblingen av motstridende forsvarssystemer gjøre dem mye mer motstandsdyktige, og kreve flere reaksjoner for å svekke deres evner. Og for å konkludere med at disse forskjellige argumentene ville gjøre det mulig å utelukke behovet for en enhet dedikert til elektroniske krigføringsoppdrag, som, la oss innrømme, er nok til å gjøre deg målløs.

Faktisk går hvert av argumentene tatt individuelt nøyaktig i motsatt retning av konklusjonen som er lagt frem. Så hvis Rafale vil faktisk ha selvbeskyttelsesevner forsterket av SPECTRA-oppdateringen, er det absurd å forestille seg at dette systemet vil være i stand til å takle, på egen hånd, med et moderne integrert flerlags luftvernforsvar som det implementert implementert av Russland, som er nettopp designet for å mette denne typen systemer. Derfor, med mindre trusselen i seg selv reduseres, vil det være umulig for en Rafale å utvikle seg i et slikt miljø, enn si la andre enheter gjøre det. Men hva kan være mer effektivt for dette enn en enhet utstyrt med kraftige blandede elektroniske og cyberkrigføringsjammere, og anti-stråling ammunisjon? Dette er nettopp grunnen som førte til at den amerikanske marinen (EA18G), men også de kinesiske luft- og marinestyrkene (J-16D og J-15D), utviklet fly dedikert til dette oppdraget, og de andre tvinger flyselskapene til å favorisere stealth-fly i for å redusere risikoen for fly og deres mannskaper.

Shenyang J 16D Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
J-16D er det kinesiske motstykket til American Growler

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler