Den amerikanske hæren vil investere 2,7 milliarder dollar i siktesystemene til sin nye generasjon angrepsrifler

I de fleste science fiction-filmer er fremtidens våpen ledsaget av ekstremt avanserte siktesystemer, som er i stand til å oppdage mål i svakt lys eller bak dekning, beregne den ballistiske banen og kommunisere med andre våpen. Nok en gang vil virkeligheten snart bli med fiksjon, siden den amerikanske hæren har nettopp tildelt en kontrakt verdt ikke mindre enn 2,7 milliarder dollar til selskapet Vortex Optics, for å levere rundt 250.000 157 XMXNUMX NGSW-FC (Fire Control) brannkontrollsystemer som en del av Next Generation Squad Weapons-programmet. Systemet vil utstyre både NGSW-R angrepsriflene og støttevåpnene til NGSW-AR-programmet, som begge er avhengige av bl.a. en ny kaliber på 6,8 mm som gir økt ildkraft vendt mot den tradisjonelle 5,56 mm NATO i tjeneste.

Og innovative evner, kommunikasjonssystemet, alt integrert i et digitalt grensesnitt. Målet til den amerikanske hæren er både å øke presisjonen og dødeligheten til ild, og dermed ildkraften til dens enheter, men også å øke interoperabiliteten til styrker, i henhold til doktrinen Joint All-Domain Command and Control. Det vil etter all sannsynlighet være knyttet til fremtidig IVAS utvidet koblet system for tiden under utvikling, spesielt for kommunikasjonsaspekter. Disse nye systemene vil spesielt gjøre det mulig å øke inngrepsrekkevidden ved å dra nytte av den økte kraften til prosjektilene knyttet til det nye kaliberet, for å utklasse motstående enheter i dette området, og derfor engasjere dem før de kan. selv, gjengjelde.

vortex ngsw fcu 1 e1641828550163 håndvåpen | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | FORENTE STATER
Den amerikanske hæren vil investere 2,7 milliarder dollar i siktesystemer for neste generasjons angrepsrifler 3

Hvis det elektrooptiske systemet til NGSW-programmet ble tildelt Vortex Optics (til skade for L3 Harris, konkurrenten i denne konkurransen), hadde valget av produsent av de to infanterivåpnene til hensikt å erstatte M4 angrepsriflene så vel som M249 SAW og M240 maskingevær, er ennå ikke truffet voldgift. Av de 5 konkurrentene som først konkurrerer, er tre allerede eliminert, Textron System, FN-America og PCP-Tactical. De to konkurrentene som fortsatt er under evaluering er SIG Sauer med SIG MCX innen angrepsrifler og SIG MG 6.8 for støttevåpen, samt True Velocity med RM-277R automatriflen som bruker Bullpup-konfigurasjonen, og RM- 277AR maskingevær. Den endelige kontrakten skal gjøre det mulig å levere rundt 250.000 4 eksemplarer av NGSW-R (rifle eller angrepsrifle) og -AR (automatisk rifle eller støttevåpen/maskingevær) fordelt mellom den amerikanske hæren og marinekorpset, til destinasjon i prioritet. av infanteri- og mekaniserte infanterienheter, støtteenhetene forblir på sin side utstyrt med MXNUMX-er og PM-er.

RM 277R håndvåpen | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | FORENTE STATER
True Velictys RM-277, en av to finalister for NGSW-programmet, er basert på en Bullpup-struktur

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler