Australia kjøper 75 M1A2 SEPv3 Abrams tunge stridsvogner fra USA

Hvis visse aspekter av australsk voldgift er tvilsomme, er det ingen tvil om at landet har forpliktet betydelige ressurser for å modernisere forsvarsverktøyene sine. Samtidig som LAND400-konkurransen mellom Rheinmetall Lynx og AS21 Redback av sørkoreanske Hanwha innen infanterikampvogner fortsetter, og at australske myndigheter i desember annonserte anskaffelsen av 30 AS9 Huntsman selvgående kanoner, australsk betegnelse på den sørkoreanske K9, og 15 AS10 pansrede ammunisjonsbærerkjøretøyer for et beløp på 730 millioner dollar, denne gangen er det tur til den tunge pansrede komponenten som skal moderniseres, med kunngjøringen av en ordre på 75 Amerikanske tunge stridsvogner M1A2 SEPv3, den mest avanserte versjonen av den berømte Abrams, sammen med 29 M1150 pansrede ingeniørkjøretøyer for minerydding og opprettelse av skyttergraver, 17 M1074 mobile broer og 6 M88A2 tankbergingskjøretøyer, alt for et globalt beløp på rundt 2,5 milliarder dollar.

De 75 nye Abrams vil erstatte rundt 59 MA1A-er som for tiden er i drift, anskaffet på midten av 2000-tallet for å erstatte den aldrende flåten på Leopard 1. De nye stridsvognene er både bedre beskyttet, med ny NGAP (Next Generation Armor Package) panser som erstatter den gamle 3. generasjons rustningen med utarmet uran, og skal gjøre rustningen ugjennomtrengelig for all moderne ammunisjon i frontalsektoren, samt trophy aktivt beskyttelsessystem fra den israelske Raphael for å dekke sidene og baksiden av det pansrede kjøretøyet mot missiler og raketter. Elektronikken ombord, samt kommunikasjons- og siktesystemene er også modernisert, og et CROWS fjernstyrt tårn er lagt til for nærbeskyttelse. Tanken har også en mer effektiv hjelpekraftenhet som lar det pansrede kjøretøyet utløse systemene sine når de er stoppet, motoren av, inkludert klimaanlegg, en svært nyttig funksjon for en tank hvis største svakhet er drivstofforbruket.

abv assault breacher kjøretøy tung ingeniør pansret kjøretøy tank USA US Army american 925 DVIDS 002 Defense News | Militære allianser | Australia
M1150 kan åpne stier i minefelt og grave forsvarsposisjoner og skyttergraver

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler