Den amerikanske marinen vil utstyre sine Arleigh Burke Flight IIA destroyere med den nye EASA SPY-6 radaren

Som Ticonderoga-krysserne og mange luftverndestroyere og fregatter i tjeneste med de allierte marinene i USA, Amerikanske ødeleggere av Arleigh Burke-klassen, som i dag utgjør ryggraden i den amerikanske overflateflåten med 69 skip i tjeneste, er utstyrt med den berømte SPY-1-radaren, den samme som er kjernen i AEGIS anti-fly- og anti-missil-systemet. Men denne radaren, som ble tatt i bruk på 70-tallet, begynner å vise tyngden av årene til tross for mange utviklinger, og det er grunnen til at de fremtidige US Navy destroyere som for tiden er under konstruksjon, Arleigh Burke Flight III, vil være utstyrt med SPY-6-radaren, avhengig av nye, mye mer effektive teknologier, og spesielt AESA elektroniske antenner, og ikke PESA som SPY-1.

Ytelsene til den nye SPY-6 er imidlertid så mye bedre enn de til SPY-1 at den amerikanske marinen henvendte seg til sin designer, Raytheon, for å forberede installasjonen ombord på Burke Flight IIA destroyerne, de mest tallrike som for tiden er i tjeneste med nesten femti aktive enheter, for å gi den amerikanske overflateflåten konsekvent ytelse når det gjelder engasjement, men også samarbeid. De eldste ødeleggerne av Flight I-standarden på sin side, tas ut av tjeneste de neste årene, og deres modernisering ville derfor ikke ha noen interesse. SPY-6 gjør det spesielt mulig å spore og engasjere ballistiske og aerodynamiske mål samtidig, og tilbyr betydelig bedre deteksjon, målsporing og blokkeringsmotstand enn SPY-1. I tillegg vil denne radaren utstyre både Arleigh Burke og Fregatter i konstellasjonsklassen, derfor hoveddelen av den amerikanske kampflateflåten, noe som gjør det mulig å forenkle operatøropplæring og systemvedlikehold.

Spy 6 Defense News | USA | Overflateflåte
I motsetning til PESA-radarer, fungerer de hundrevis av sidestilte moduler som utgjør AESA-antennen som sender og mottaker, og tilbyr stor fleksibilitet ved skanning av det overvåkede rommet og økt ytelse.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Etats-Unis | Flotte de surface

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler