Vil den amerikanske marinens fremtidige DDG(x) destroyer være en "transition" destroyer?

Mens kongressen godkjente byggingen av en ekstra Arleigh Burke Flight III klasse destroyer for 2022, og den amerikanske marinen kunngjorde en omfattende plan for å modernisere sine Arleigh Burke Flight IIA destroyere for å installere den nye SPY radaren -6 med aktiv elektronisk antenne som for Flight III og Constellation-klassens fregatter, går den amerikanske marinen også videre erstatteren for ødeleggeren Arleigh Burke men også kryssere i Ticonderoga-klassen, mens 32 enheter av disse to klassene må tas ut av drift i årene som kommer. Kommunikasjon rundt det nye skipet, for tiden utpekt under koden DDG(x), for ikke-utpekt missil-ødelegger, var til nå mer enn begrenset. Men i anledning en offisiell presentasjon dedikert til fremtiden til den amerikanske marinen, mer informasjon ble presentert om egenskapene og forventet ytelse til dette nye kampskipet oppfordret til å danne den væpnede knyttneven til den amerikanske stridende overflateflåten i løpet av det neste tiåret.

Åpenbart har den amerikanske marinen (endelig) lært av feilene til Zumwalt-klassens destroyere og LCS-korvettene, skip som tar sikte på å gi kapasiteter i fullstendig kontrast til tidligere skip, og som var, en som på den andre siden, bitre teknologiske feil. og budsjettmessig avgrunn. Ikke lenger et spørsmål om å ville lage et revolusjonerende skip, DDG(X) vil i sin opprinnelige form ta et stort antall egenskaper som er arvet fra DDG Arleigh Burke Flight III, som f.eks. SPY-6-radaren integrert i AEGIS luft- og antimissilforsvarssystem, eller til og med ildkraft basert på 96 Mk41 vertikale siloer for å romme SM-2 luftvernmissiler, SM-3 antiballistiske missiler, ESSM mellomdistanse luftvernmissiler, luftvernmissiler -ASROC ubåter samt Tomahawk kryssermissiler . For sitt nærforsvar vil skipet også bruke to CIWS SeaRAM-systemer med 21 missiler hver, og en 127 mm kanon.

ESSM Mk41 forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler | Laservåpen og rettet energi
Mk41 VLS-systemet vil forbli i hjertet av bevæpningen til fremtidens DDG(X) med 96 siloer i den første versjonen, og reserverte plasser for å utvide denne ildkraften

Disse egenskapene er nesten identiske med den moderne Arleigh Burke, og forskjellene mellom de to skipene må søkes i et design som er 50 % mer snikende når det gjelder elektromagnetisk, infrarød og lyd, større flyhangarer, overlevelsesevne og økt sjøutholdenhet, samt en komplett ekkoloddsuite med integrering av skrogekkolodd, slept ekkolodd og variabel dybde. Skipets interne systemer, og spesielt dets kampsystemer og dets energiproduksjon, vil være helt nye, fordi i hjertet av hovedkarakteristikken til DDG(X), nemlig stor skalerbarhet for å integrere nye våpensystemer og sensorer når de blir tilgjengelige. .


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler | Laservåpen og rettet energi

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler