Egypt vil anskaffe 200 sørkoreanske K9 pansrede selvgående kanoner for 1,7 milliarder dollar

Egypt har i dag, uten den minste tvil, den mektigste væpnede styrken i Afrika og Midt-Østen, med et luftvåpen på 360 kampfly, en flåte på 8 ubåter, 20 fregatter og korvetter og 2 helikopterskip, og en landstyrke i felten. mer enn 2000 tunge stridsvogner og 3500 kampvogner for infanteri og pansrede personellvogner. Inspirert av både sovjetiske og amerikanske doktriner, har sistnevnte også kraftig og moderne artilleri, med mer enn 600 selvgående flere rakettkastere, og tusen pansrede selvgående artillerisystemer, mer enn halvparten av disse er M109-amerikanere. I flere år har landet også vært investert i en enorm innsats for å modernisere sine hærer, med anskaffelse av nye kampfly og skip fra Frankrike, Tyskland og Italia, samt 500 tunge T-tanks.90M til Russland.

Siden 2009 har Kairo vært i forhandlinger med Seoul om å anskaffe det 155 mm K-9 pansrede selvgående artillerisystemet. Forhandlingene ble stoppet for en tid av hendelsene under den arabiske våren i 2011. Men ifølge DAPA undertegnet det sørkoreanske våpenbyrået, Kairo og Seoul 1. februar en avtale om lokal produksjon av 200 K-9 selvgående kanoner samt et uspesifisert antall pansrede støttekjøretøyer inkludert K-10 pansret ammunisjonsbærer, alt for et beløp på 1,7 milliarder dollar, som utgjør den største eksportsuksessen til dags dato for Hanwha Defense, designeren av K-9.

K 10 Forsvarsnyheter | Artilleri | Bygging av pansrede kjøretøy
K-10s automatiske omlastingssystem overfører 12 skjell per minutt til K-9s magasin

K-9 Thunder er et 46-tonns beltevogn med en lengde på 12 meter (med kanon) og en høyde på 2,73m. Den er bevæpnet med en 98 mm 155 kaliber BN52 kanon drevet av et 48-runders halvautomatisk lastesystem for å støtte en skuddhastighet på 6 til 8 skudd i minuttet, og rekkevidde opp til 40 km. Det pansrede kjøretøyet drives av en 881 hk tysk-koreansk STX-MTU MT500Ka-1000-motorblokk, en Allison-transmisjon og hydropneumatisk fjæring som gir den en maksimal hastighet på 67 km/t og utmerket terrengmobilitet. På den annen side, og som ofte er tilfellet for denne typen kjøretøy, er rustningen begrenset, med en tykkelse på 19 mm som gir beskyttelse kun mot granatsplinter og småkalibervåpen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Artilleri | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler