Florence Parly i Indonesia for å forhandle om salg av Rafale og Scorpene-ubåter?

Siden i morges har den franske forsvarsministeren vært i Jakarta, Indonesia, på en 2-dagers tur som er av strategisk betydning for Frankrike og dets forsvarsindustri. I to år nå har det pågått forhandlinger mellom Paris og Jakarta om anskaffelse av jagerfly Rafale for de indonesiske luftstyrkene, og Scorpene-ubåter for landets marine, i et enormt forsøk på å modernisere de væpnede styrkene som har gitt opphav til de siste månedene bestillingen på 6 FREMM-fregatter fra det italienske fincantieri og to Arrowhead 140 fregatter under lokal konstruksjon med britiske Babcock.

Jagerkommandoen Rafale av Indonesia har ved flere anledninger blitt annonsert som nært forestående i fransk og indonesisk presse, og har gitt opphav til mange feilstarter. Men denne troen, ser det ut til at forflytningen av Florence Parly ikke er gjort tom. Faktisk, ifølge journalist Michel Cabirol, spesielt godt informert om forsvarsindustrispørsmål, har Jakarta faktisk allerede bestilt 6 fly fra Dassault Aviation, ved å brukebudsjettet planla opprinnelig å anskaffe de 11 russiske Su-35-ene som var målrettet mot amerikanske sanksjoner. Hvis opplysningene ikke er bekreftet verken av Dassault eller av Forsvarsdepartementet, har de ikke blitt nektet 24 timer etter publiseringen, noe som tyder på at den faktisk er nøyaktig, men at produsenten i likhet med ministeren i stor grad ville ha foretrukket å hold denne signaturen konfidensiell inntil videre.

Su35 07rouge Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Jakarta kunngjorde kanselleringen av sin Su-35-ordre, hovedsakelig på grunn av trusler om sanksjoner fra USA under CAATSA-lovgivningen

Det er faktisk ingen tvil om at Indonesia sikter mot en mye større flyflåte enn bare 6 Rafale, selv om landet er vant til mikroflåter, spesielt på grunn av økende spenninger med Beijing i Sør-Kinahavet. Faktisk er Florence Parlys tur, dessuten i to dager, trolig ment for å forhandle frem en mye større kontrakt, vi snakker om 30 til 36 fly, men også vilkårene for finansiering og økonomisk kompensasjon knyttet til den, med mål om å kunngjøre før kl. sin avgang en ny fast og betydelig ordre fra en 7. internasjonal kunde for det franske flyet. Emnet anses som spesielt vanskelig på grunn av indonesiske forventninger på dette området, sistnevnte har dermed tvunget Russlands hånd til å akseptere deler av betalingen for Su-35-kontrakten (til slutt kansellert) i palmeolje.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler