Forsvar mot hypersoniske missiler er strukturert i Vesten

- Annonse -

Siden det ble tatt i bruk det 9-S-7760 Kinzhal luftbårne hypersoniske missilet i 2018, og enda mer med den kommende ankomsten av 3M22 Tzirkon hypersonisk antiskipsmissil, begge av russisk opprinnelse, har frykten for å se denne ammunisjonen definitivt nøytralisere vestlig sjømakt blitt formidlet mye i media. Det er sant at på grunn av deres hastighet, deres lave bane, og for noen deres evne til å manøvrere i en synkende fase, disse våpnene undergraver det vestlige anti-missilskjoldet, basert på THAAD og SM-3 kinetiske impactor-missiler. Dessuten er luftvernmissilene som for tiden er i bruk, slik som SM-2, Aster 30 eller Sea Ceptor, ikke designet for å avskjære mål som beveger seg på mer enn Mach 5. Faktisk ser det ut ved første øyekast, hypersoniske missiler , spesielt anti-skip-versjoner, kan utgjøre en kritisk trussel mot marineoverflateenheter, spesielt store enheter som hangarskip, angrepsskip og logistikkskip, men likevel i hjertet av det vestlige marineforsvarssystemet.

Imidlertid begynner responsen på denne trusselen å dukke opp, i USA som i Europa, selv om disse hypersoniske missilene ennå ikke er operative. Derved, Pentagon kunngjorde at de har til hensikt å bruke det nye SM-6-missilet for å motvirke hypersoniske trusler, i hvert fall mens du venter på en løsning designet spesielt for dette formålet. I motsetning til SM-2 som spesialiserer seg på å avskjære luftmål som fly eller under- eller supersoniske missiler, eller SM-3 designet utelukkende for å avskjære missiler etter en ballistisk bane, er RIM-174 eller Standard Missile SM-6 et missil som er i stand til å avskjære fly, ballistiske missiler og til og med marinemål, noe som gjør dette missilet en svært allsidig ressurs for den amerikanske marinen. 6,60 meter lang og veier 1,5 tonn, den har mål som tilsvarer SM-3 og mye mer imponerende enn SM-2 på 4m60 og 750 kg. Den er også veldig dyr, rundt 4,5 millioner dollar per enhet, en tredjedel av prisen på en SM-3, men tre ganger så stor som en SM-2.

Russland forbereder seg på å akseptere Kh 47M Kinzhal Hypersonic Missile i bruk 2 Defense News | Tyskland | Hypersoniske våpen og missiler
9-S-7760 Kinzhal er det første hypersoniske missilet som ble tatt i bruk, men dets evner er mindre, begrenset til et ballistisk missil med en semi-ballistisk senket bane for å motvirke THAAD- og SM-3-systemene, men innenfor rekkevidde av SM -6 og sannsynligvis Aster Block 1NT

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Tyskland | Hypersoniske våpen og missiler

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

5 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler