UK Tempest og japanske FX-programmer kommer enda nærmere

Boris Johnsons britiske regjering er spesielt aktiv i forsvarsspørsmål og innen internasjonalt industrielt samarbeid. Enten det er AUKUS-alliansen med mulig samarbeid med Australia når det gjelder atomubåter, åpningen av Tempest-programmet for visse europeiske partnere, eller tilnærmingen til det amerikanske Future Vertical Lift-programmet, Storbritannia har mangedoblet sine kunngjøringer de siste månedene, med en viss suksess må det anerkjennes. Og en av de største suksessene i dag er basert på tilnærmingen i London og Tokyo rundt FX-programmet til en ny generasjon japansk jagerfly, med signeringen aven samarbeidsprotokoll, i slutten av desember, vedrørende flyets motorer.

Det ser ut til at Rolls-Royce turbojetfly og Martin-Baker utkastseter ikke vil være de eneste japanske lånene fra britisk teknologi. Faktisk har de to landene nettopp annonsert signeringen av en ny samarbeidsprotokoll rundt JAGUAR-programmet som vil utstyre både Tempest og FX, og vil gi et sett med nye generasjons sensorer som lar begge enhetene ha en avansert og uttømmende visjon om miljøet de skal operere i. Dette programmet vil bli utviklet i løpet av de neste 5 årene, og vil skape 75 arbeidsplasser i Storbritannia, inkludert 40 ingeniørstillinger innen Leonardo-gruppen med ansvar for dette området innenfor Tempest-programmet, med et samlet budsjett på 2 milliarder pund for å oppnå dette.

Tempest modell Nyheter Defense | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Tempest og FX vil sannsynligvis dele den samme fremdriftsteknologien

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler