Bekymrer fransk-tysk samarbeid rundt FCAS landene i Midtøsten?

Landene i Persiabukta, og deres allierte i Midtøsten, har i flere tiår vært lojale kunder av den franske forsvarsindustrien, og spesielt for Dassault Aviation kampfly. Dermed bestilte Qatar, De forente arabiske emirater og dets allierte, Egypt, mellom dem 170 fly Rafale, eller nesten 60 % av eksporten registrert til dags dato for dette flyet, etter å ha bestilt 100 Mirage 2000, eller 35 % av eksporten for denne modellen. Lenger oppstrøms hadde Irak vært Dassaults største kunde for sin Mirage F1 etter luftforsvaret, og Egypt den største brukeren av Mirage 5. For disse landene, som for India og, nylig, Indonesia, franske kampflymodeller presenterer en rekke fordeler, utover deres operative evner, som lar dem formatere sine luftstyrker rundt amerikanske eller russiske jagerfly, dette innebærer betydelige politiske begrensninger, så vel som franske fly, Paris er mye mer nøytralt i dette området.

Det er nettopp dette punktet som i dag ser ut til å bekymre tradisjonelle kunder i den franske luftfartsforsvarsindustrien, angående fransk-tysk samarbeid rundt FCAS-programmet. I en artikkel publisert på nettstedet ForeignPolicy.com, den eminente britiske spesialisten i luftfart, Richard Aboulafia, gjentar nettopp disse bekymringene. Ifølge ham, mens USA har en sterk tendens til å geopolitisere sine våpenkontrakter, spesielt overfor landene i Midtøsten, har Frankrike alltid vært i stand til å følge en pragmatisk vei som lar disse landene skape homogene og motstandsdyktige luftstyrker. Tyskland har på sin side de siste tiårene vist en sterk tilbøyelighet til å integrere moralske avveininger i sin forsvarseksport under press fra den offentlige opinionen, og dette har i stor grad undergravd bestillingen av en ny transje av Typhoon for Saudi-Arabia i 2019. Og det er ingenting som tyder på at Berlin vil endre sitt analytiske rammeverk angående FCAS-programmet.

2000 9 UAE-mirage Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Før du bestiller 80 Rafale, UAE hadde også bestilt 68 Mirage 2000-9 fra Dassault Aviation

Med andre ord, ifølge luftfartseksperten, kan fransk-tysk samarbeid rundt FCAS-programmet føre til at Paris avskjærer seg fra det viktigste tradisjonelle utløpet for sin forsvarsluftfartsindustri, landene i Midtøsten, mens sistnevnte vil f.eks. deres del, må vende seg til andre løsninger, som potensielt åpner veien for en tilnærming til Moskva eller Beijing, i det minste i disse områdene. I denne forbindelse noterer vi oss at Abu Dhabi inntil nylig hadde opprettholdt aktive forhandlinger med Moskva rundt et ny generasjon lett jagerflyprogram, og det er derfor Sukhoi fortviler ikke over å selge sin Su-75 sjakkmatt til UAE, mot et bakteppe av spenninger med USA rundt anskaffelsen av F-35.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler