Japan vil oppgradere 68 av sine F-15J-er for 5,6 milliarder dollar

Forhandlingene var lange og vanskelige, men de endte med suksess, siden Tokyo nettopp har annonsert signering av en kontrakt verdt 646,5 Tr yen, eller 5,6 milliarder euro, for å modernisere 68 av rundt 200 F-15Jer fortsatt i tjeneste med de japanske luftforsvarsstyrkene. Skjebnen til de resterende 36 potensielt moderniserbare toseters F-15DJ-ene er ennå ikke bestemt, mens rundt hundre av de eldste F-15-ene vil bli tatt ut av drift med ankomsten av F-35A-ene bestilt av Tokyo for to år siden . Innen 2035 vil Japan derfor ha et luftvåpen på 300 til 350 moderne fly, med rundt hundre moderniserte F-15J og DJ, 146 F-35A og B, og rundt hundre Mitsubishi F-2, som gradvis vil bli erstattet av neste generasjons jagerfly fra FX-programmet.

Moderniseringen av den japanske F-15J omfatter mange utstyr til stede om bord på den nye US Air Force F-15EX, slik som Raytheon AN/APG-82(v1)-radaren med en aktiv AESA-antenne, BAe ALQ-239 Digital Electronic Warfare System (DEWS) selvbeskyttelse og elektronisk krigføringssystem, nye datamaskiner om bord og innebygde systemer. Når det gjelder bevæpning, vil F-15J bruke Lockheed Martin AGM-158 Joint Air-to-Surface Standoff Missile anti-skip missil, eller JASSM, med en rekkevidde på 370 km, noe som gir enheten et betydelig anti-skip angrepspotensial. . Det er også sannsynlig at det vil være i stand til å stille det nye AIM-260 Joint Air Tactical Missile, eller JATM, den utpekte etterfølgeren til AIM-120 AMRAAM, og annonsert for å oppnå en rekkevidde på mer enn 150 km.

JASSM F16 forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
De moderniserte F-15Js vil kunne bruke JASSM anti-skip missil med en rekkevidde på 370 km

Den moderniserte F-15J vil åpenbart utvikle seg til det sentrale japanske luftforsvaret en oppdragsprofil som kan sammenlignes med den til F-15EX innen det amerikanske luftvåpenet, nemlig en luft-luft- og luft-overflate-kampplattform som komplementerer F-35, som fremfor alt drar nytte av dens meget store nyttelastkapasitet og dens store autonomi, mens den opererer i større avstand fra forpliktelsessonen for ikke å eksponere seg selv unødvendig på grunn av dens lave stealth. Vi kan anta, på lang sikt, at den vil utvikle seg sammen med autonome luftsystemer, som kampdroner og andre lojale wingmen, den to-seters DJ-versjonen er spesielt egnet for denne typen oppdrag.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler