12 hangarskip, 50 fregatter: US Navy vender tilbake til det grunnleggende

Si det Planleggingen av den amerikanske marinen var kaotisk de siste 30 årene ville være et underdrivelse. Mellom katastrofale programmer med kroniske overkostnader som Zumwalt-destroyeren, Littoral Combat Ship-korvettene eller Sea-ubåtenewolf, betydelige tekniske vanskeligheter som for hangarskipene i Ford-klassen, og mål preget av politiske og økonomiske hensyn, og ikke av operasjonelle behov, er utsiktene og alternativene til verdens ledende marinestyrke uopprettelig mørkere, slik at marinen samtidig maktene til hovedkonkurrentene som Russland og spesielt Kina, har utviklet seg med strenghet og vekt. Som en forutsigbar konsekvens av denne forringede situasjonen har forsøk på å implementere en ny marinestrategi de siste årene mildt sagt vært forvirret, ja til og med motstridende, noe som har ført til en forverring av situasjonen på grunn av mangel på en effektiv strategi.

Den siste reverseringen til dags dato, trakk den amerikanske marinen seg tilbake for to uker siden, under press fra kongressen, sin tidsplan for igangsetting av sine autonome skip, for kun å begynne byggingen av denne flåten som anses som avgjørende for å inneholde kinesisk marinemakt, når alle nødvendige nye teknologier har blitt perfekt mestret og pålitelig, og dermed unngå å reprodusere feilene som er gjort med Zumwalt- og LCS-programmene. Den amerikanske marinen forble imidlertid ute av stand til å produsere en marinekonstruksjonsstrategi som svarer på kinesiske og russiske utfordringer de siste månedene. Det ser ut til at hvis selve strategien ikke vil bli presentert før neste år, har dens hovedlinjer blitt effektivt arbitrert av US Navy General Staff, og dens stabssjef, Chief of Staff. Naval Operations, Admiral Michael Gilday.

zumwalt 2 Nyheter Forsvar | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats | Militære marinekonstruksjoner
De 3 Zumwalt-klasse destroyerne vil ha kostet prisen på 25 Constellation-klasse fregatter, for en operativ kapasitet som fortsatt er diskutabel.

I anledning West 2022-konferansen i San Diego, CNO presenterte faktisk det fremtidige formatet til den amerikanske marinen. Dette vil bli organisert rundt 12 hangarskip, 9 angrepshelikopterskip, 20 til 30 mindre angrepsskip, samt 60 ødeleggere og 50 fregatter for høysjøflåten.Ubåtflåten vil bestå av 12 Columbia-klasse SSBN for avskrekkingsoppdraget, og fremfor alt 70 atomangrepsubåter, den største flåten av denne typen som aldri er bygget. Totalt, i 2045, sikter den amerikanske marinen seg på et format på 500 skip, inkludert 150 autonome skip, iht. til planene som ble presentert for to år siden av Mark Esper.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler