Den europeiske union utplasserer et hurtigreaksjonsteam på nett for å beskytte Ukraina

For omtrent ti dager siden ble flere ministernettsteder og de 3 største ukrainske bankene mål for et massivt tilgangsnekt, eller DDOS, cyberangrep. I nesten 24 timer ble kommunikasjonsevnene og tjenestene til disse strukturene lammet av dette angrepet, hvis opprinnelse ble tilskrevet russiske hackergrupper. I den nåværende konteksten med ekstreme spenninger, er kapasiteten til ukrainske myndigheter til å opprettholde funksjonelle kommunikasjonskanaler med befolkningen og opprettholde aktive banktjenester for befolkningen, like avgjørende som de operative militære reaksjonene til dets væpnede styrker for å motstå en potensielt angrep.

Det er i denne sammenhengen Den europeiske union, gjennom det strukturerte permanente samarbeidet, eller PESCO, annonserte utplasseringen av et team av cyberspesialister organisert som en hurtigreaksjonsstyrke, for å hjelpe ukrainske myndigheter på dette kritiske området. Dette teamet består av et dusin cybersikkerhetseksperter som tilhører PESCOs Cyber ​​​​Rapid Response Team-prosjekt. Det vil bli ledet av Litauen, med hjelp fra Kroatia, Estland, Nederland, Polen og Romania, og utplassert på forespørsel fra ukrainske myndigheter. Den vil koordinere med ukrainske cyberforsvarsevner, og handle på tvers av flere spekter for å oppdage, identifisere og motvirke potensielle cyberangrep som rammer landets kritiske infrastruktur.

Kina APL Informasjon Warfare News Defense | Konflikt i Donbass | Kroatia
Kina har også strukturert betydelige offensive og defensive cyberkapasiteter, selv om disse proporsjonalt er mindre enn Russlands.

Det er verdt å merke seg at Ukraina også drar nytte av bistand fra NATO på dette området. Kiev hadde til og med søkt om å delta i Alliansens Cooperative Cyber ​​​​Defense Center of Excellence, for å øke samarbeidet og responsevnen mellom alliansen og landet. Etter å ha motsatt seg denne forespørselen i begynnelsen av året, måtte imidlertid forespørselen avvises, og samarbeidskapasiteten med Atlanterhavsalliansen forble mindre på dette området, noe som provoserte flere europeiske land og ukrainske myndigheter selv.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Konflikt i Donbass | Kroatia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler