Den russisk-ukrainske konflikten etter 36 timers kamp

Mens den russiske offensiven mot Ukraina begynte for litt over 36 timer siden, informasjon om gjennomføringen av operasjoner fra de to krigførendes side, men også realiteten til kampene formidlet av OSINT-samfunnet og av de få journalistene som er igjen på stedet, gjør det allerede mulig å trekke de første lærdommene fra denne krigen, men også fra de operative evnene til de to hærene.

Mer enn 160 ballistiske missiler og kryssermissiler ble avfyrt på 24 timer

Hvis russiske styrker brukte Kalibr-kryssermissiler avfyrt fra korvetter og ubåter plassert i Svartehavet og Det kaspiske hav under deres intervensjon i Syria, er dette første gang de spesifikt har brukt en strategi for langdistanseundertrykkelse som kan sammenlignes med den som tradisjonelt ble implementert av Forente stater. Dermed ville de russiske styrkene ha skutt opp ikke mindre enn hundre kortdistanse Iskander ballistiske missiler i løpet av den første dagen av kamp, ​​samt rundt seksti kryssermissiler av Kalibr-typen hovedsakelig skutt opp fra skip utplassert i Svartehavet. . Disse angrepene gjorde det mulig å eliminere visse strategiske steder, og svekke det ukrainske forsvaret og dets koordinering.

De ukrainske flybasene var spesielt målrettet for disse angrepene, 11 av dem ble nøytralisert i løpet av de første timene av engasjementet. Landets viktigste luftvern, spesielt S-300 missilbatteriene, ble også eliminert, uten at det var mulig å presist fastslå om dette var et resultat av ballistiske missiler eller kryssermissiler, eller luftangrep støttet av krigsfly, elektronisk krigføring. Faktisk oppnådde russiske styrker på mindre enn 12 timer luftoverlegenhet over hele det ukrainske territoriet, en avgjørende fordel i fortsettelsen av operasjonene. Det ser imidlertid ut til at ikke alle de første ukrainske målene er blitt ødelagt.

ukrainske eksplosjoner Nyheter Forsvar | Artilleri | Jagerfly
Bombardement av Kiev med ballistisk missil

Dermed viser visse videoer som er lagt ut i dag fortsatt russiske missiler oppfanget av ukrainsk luftvernforsvar. Enda mer overraskende klarte Ukraina å skyte opp en Toshka ballistisk missil mot Rostov flybase, som tilsynelatende skadet to Su-30-er. Det ser ut til at missilet klarte å trenge gjennom luftvern- og antimissilskjoldet som ble utplassert av russiske styrker med 35 luftvernbrigader rundt Ukraina. I tillegg ble flere russiske fly skutt ned av ukrainsk luftvernforsvar, uten at det var kjent om det dreide seg om bærbare missiler eller større enheter. Det ser også ut til at flere kryssermissiler i dag ble fanget opp av det ukrainske luftforsvaret rundt Kiev, noe som innebærer at i det minste en del av disse forsvarene overlevde de russiske angrepene.

Fronter med svært ulik dynamikk

Den generelle dynamikken i den russiske offensiven vises nå tydelig, etter 36 timers kamp. 4 hovedangrepslinjer er faktisk i ferd med å dukke opp, og presenterer svært forskjellig dynamikk fra hverandre.

Østfronten
Overfor Donbass var det den mest sannsynlige aksen for den russiske offensiven. Selv om det faktisk er registrert mange angrep og bombeangrep, er dette fronten der russiske styrker har gjort minst fremgang. Det er objektivt sett ukjent om dette er et resultat av økt motstand fra ukrainske styrker, eller mindre press fra russerne selv. Det er sant at de ukrainske styrkene plassert på denne fronten forutså en massiv offensiv, og var spesielt godt forankret. Det er spesielt interessant at til tross for harde kamper, forblir kystbyen Mariopol i ukrainske hender på dette tidspunktet, selv om den utgjør en strategisk posisjon for kontroll over Azovhavet. Noen nyere ubekreftede opplysninger indikerer at en storstilt amfibieoperasjon for tiden finner sted for nøyaktig å omringe denne byen og prøve å ta den tilbake.

alligator lst Nyheter Forsvar | Artilleri | Jagerfly
flere russiske stridsvognbærende angrepsskip ble utplassert før kampene i Svartehavet startet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Artilleri | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler