Stilt overfor ukrainsk motstand endrer de russiske hærene sin strategi

mens den russiske offensiven markerer sin milepælFør Kiev og Kharkiv, og byene som anses å være i hendene på russerne, som Kherson og Berdyansk, fortsetter å gjøre motstand til tross for en svært forverret situasjon for de ukrainske forsvarerne, har de russiske hærene, ser det ut til, radikalt endret sin strategi til å overvinne ukrainsk motstand. Ved å gi avkall på spesialoperasjoner og den intensive bruken av luftbårne styrker, deltar russiske styrker, ifølge en rekke rapporter, i en mye mer konvensjonell doktrine, med massive angrep utført av kombinerte våpenbataljoner støttet av betydelig støtte, artilleri og taktisk luftfart, noe som vekker frykt for en svært rask økning i sivile tap på alle fronter.

Den første strategien implementert av de russiske hærene var etter alt å dømme en bitter fiasko. I forventning om forundring fra de ukrainske styrkene etter den taktiske overraskelsen av et flerfrontangrep, og avhengig av spesialstyrker og luftbårne operasjoner for å halshugge landets myndigheter og ved massive angrep av kortdistanse ballistiske missiler og kryssermissiler, håpet den russiske planen å oppnå avgjørelsen på bare noen få dager, til det punkteten artikkel av RIA Novosti som kunngjorde totalseieren til de russiske hærene i Ukraina ble skrevet 19. februar, 5 dager før selve offensiven. Dessverre for det russiske militæret, og som allerede nevnt, opplevde denne planen mange tilbakeslag, og selv om hærene fra sørfronten registrerte virkelige suksesser ved å kunngjøre erobringen av byen som Kherson utenfor Dnepr på den tredje dagen, og Berdyansk til vest for Mariupol på den fjerde krigsdagen ble de to hovedoffensivene i nord rettet mot Kharkiv, og mot nordvest rettet mot hovedstaden Kiev, stanset, uten å kunne frigjøres.

Russisk spalte News Defense | Militære allianser | Artilleri
Luftfoto av en kolonne med russiske forsterkninger på vei mot Kiev

Imidlertid er de russiske hærene ennå ikke beseiret, langt ifra. For det første har de bare engasjert i Ukraina halvparten av styrkene som er plassert rundt om i landet de siste månedene, og selv om de engasjerte styrkene, ser det ut til, har lidd mange tap både når det gjelder personell og materiell, har den russiske hæren betydelige reserver for å utføre en ny bølge av angrep, mot ukrainsk forsvar som allerede er hardt testet. Dette er hvordan enorme konvoier av styrker fra Hviterussland ble observert på vei mot Kiev, noe som vekket frykt for beleiringen av den ukrainske hovedstaden og derfor betydelige sivile tap. Og så mye desto mer siden den andre fasen av den russiske militæroperasjonen i Ukraina åpenbart vil stole på en mye mer klassisk doktrine for denne hæren, som gjør massiv bruk av all ildkraften til dens artilleri og luftvåpen for å bryte ukrainsk motstand.

Faktisk, inntil i går gjorde de russiske hærene bare begrenset bruk av disse to store eiendelene som de hadde til rådighet. Dermed ble russisk artilleri spesielt målt i løpet av de første 5 dagene av kamp, ​​og unngikk så mye som mulig å bruke all dens undertrykkende eller destruktive ildkraft. På samme måte besto russisk luftstøtte primært av nærluftstøtteoppdrag utført av Su-25s og Mig-29s, og luftoverlegenhetsoppdrag utført av Su-27s, Su-30s og Su-35s. 25. Bombeflåten, bestående av Su-34 og Su-22 taktiske bombefly, og Tu-3MXNUMX langtrekkende bombefly, hadde vært nesten uobservert frem til i går. Imidlertid hadde mange regimenter utstyrt med disse enhetene blitt utplassert nær de ukrainske grensene før konflikten, og vi kan forvente at de nå vil bli bedt om å øke sin styrke i timene som kommer.

Su34 bombing Defense News | Militære allianser | Artilleri
Det russiske luftforsvaret hadde ikke tidligere gjort omfattende bruk av sine Su-24 og Su-34 taktiske bombefly.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler