De 5 kritiske feilene til russiske styrker i Ukraina

Å si at operasjonene på den 7. dagen av den russisk-ukrainske krigen ikke gikk som forventet av den russiske generalstaben, er åpenbart en underdrivelse, til det punktet at nå, Moskva restrukturerer sine offensiver for å respektere en mye mer klassisk strategi basert på den ekstraordinære ildkraften til russisk artilleri og bombing av luftfart. Disse første dagene av kamp tillot imidlertid gjennom tallrike observasjoner mye analysert av OSINT-fellesskapet, for å identifisere flere kritiske feil som påvirker de russiske styrkene som er engasjert i denne operasjonen. Overraskende nok påvirker noen av disse feilene spesifikt områder som er kjent for den russiske hærens fortreffelighet, og setter faktisk spørsmålstegn ved realiteten til den konvensjonelle militære effektiviteten til Moskvas hærer som forventet i forkant av denne konflikten.

Nøyaktigheten til missilangrep

Etter eksemplet fra amerikansk og nå vestlig doktrine begynte russiske styrker konflikten med en dusj av kryssermissiler og kortdistanse ballistiske missiler mot infrastruktur som er kritisk for ukrainsk forsvar. En tid ble denne første streiken tolket som effektiv, og det så ut til at den effektivt hadde nøytralisert den ukrainske hærens flybaser, luftforsvar og drivstoff- og ammunisjonslagre. Veldig raskt ble det imidlertid klart at til tross for disse massive angrepene, er det i dag 450 ballistiske og kryssermissiler avfyrt av russiske og hviterussiske styrker mot ukrainske mål siden starten av konflikten, problemer med effektiviteten hadde påvirket disse angrepene, jagerfly som f.eks. som det ukrainske langtrekkende luftvernforsvaret som åpenbart har beholdt responsevnen.

missil angriper ukraina Analyser Defense | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
Satellittbilder av flybasen Chuhuiv etter de russiske angrepene. Legg merke til sporet uten påvirkning.

Publiseringen av et satellittbilde av den ukrainske flybasen Chuhuiv sør for Kharkiv etter streikene, viste for eksempel virkninger av svært tvilsom presisjon. Selv om drivstoffdepotene faktisk ble ødelagt, forble taksebanene og hovedrullebanen intakte, noe som effektivt tillot ukrainske kampfly og droner å ta seg til luften og lande, og derfor støtte motstanden mot det russiske angrepet. Denne åpenbare mangelen på presisjon står i kontrast til det som er observert angående nylige vestlige angrep, mot syriske kjemiske installasjoner i 2018 for eksempel, men også av andre nasjoner som anses som mindre teknologisk avanserte, som f.eks. Iranske ballistiske missilangrep mot irakiske baser i Al Asad og Idlib som overrasket over deres presisjon, til det punktet at hypotesen om russisk teknologisk bistand ble reist.

Denne mangelen på effektivitet og presisjon i de første russiske angrepene spilte en avgjørende rolle for de ukrainske luft- og luftvernstyrkenes evne til å hemme luftbevegelser og den nære støtten som russiske jagerfly og helikoptre skulle gi styrkene. og genererte tap rapportert, men i hovedsak ubekreftede, som for eksempel av 2 Il-76 transportfly som skulle utføre et luftbårent angrep sør for Kiev, noe som i stor grad svekket sjansene for å lykkes med angrepsplanen første angrep fra russiske styrker.

Kortdistanse luftvern

Med en teoretisk flåte på 2000 kort- og mellomdistanse selvgående luftvernsystemer, var de russiske bakkestyrkene kjent for å være best utstyrt på dette feltet på planeten, inkludert mot USA. Mens en stor del av disse systemene skulle være gamle eller til og med utdaterte, mer enn 250 svært kortdistanse Tunguska, 300 kortdistanse TOR-systemer, 500 Buk-M og de rundt 400 S-300 systemene som bevæpner det russiske luftvernet brigader, hjulpet av de 25 luftvåpenregimentene bevæpnet med svært langtrekkende S-400-er beskyttet av mer enn 200 nærbeskyttelsessystemer fra Pantsir, burde logisk sett være i stand til å skape en boble som er ugjennomtrengelig for ukrainske fly og droner.

TOR M2U Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
Russiske TOR-M1/2-systemer har blitt modernisert for å møte trusselen fra droner

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler