De 5 vestlige våpen ukrainske styrker trenger mest i dag

I 12 dager nå har de ukrainske væpnede styrkene og territorialforsvaret klart å motstå den russiske offensiven, til tross foren åpenbar herding av motstanderens engasjementsregler, når det er åpenbart at han ikke vil ha noen sjanse til en rask seier eller til å vinne støtten eller til og med nøytraliteten til det store flertallet av den ukrainske befolkningen. Igangsatt før konflikten av USA og visse europeiske land, spiller våpenleveranser til de ukrainske styrkene nå en avgjørende rolle i deres evne til å opprettholde press på enhetene som deltar i den russiske offensiven, slå effektivt forsyningskonvoier og blokkere visse offensiver, i en strategi for å bremse og maksimal utmattelse mot motstanderen. Imidlertid undergraver den betydelige endringen i strategi implementert av de russiske enhetene, som nå gjør betydelig bruk av deres luft- og artillerimidler, inkludert mot boligområder, ukrainske motstandsevner, optimalisert for kortsiktige engasjementsavstander.

For å gi de ukrainske jagerflyene midler til å motvirke den ekstraordinære ildkraften til de russiske linjeenhetene, synes det viktig å sette i gang leveringen av nye våpensystemer tilpasset denne nye taktiske virkeligheten, slik at ukrainerne kan støtte engasjementet mens de eroderes. fiendens offensive evner, og dermed overbevise Kreml om behovet for en forhandlingsløsning på denne konflikten, uten å gi Vladimir Putin et påskudd til å utpeke europeerne og mer generelt vestlendingene som medkrigere, slik tilfellet ville vært dersom Europeiske kampfly eller tunge pansrede kjøretøy, til og med operert av ukrainske mannskaper, skulle krysse landets grense. I denne artikkelen vil vi presentere 5 av disse våpnene som er uunnværlige for at ukrainerne skal møte denne utfordringen, uten å gi russiske myndigheter et påskudd for en potensiell utvidelse av konflikten.

1- Vagabond-ammunisjon og NLOS-missiler

De siste dagene har vist at de russiske styrkene nå bruker sitt kraftige artilleri for å overvelde det ukrainske forsvaret, men også for å prøve å bryte moralen til de sivile, ved å utføre unøyaktige, men ekstremt dødelige mellomdistanseangrep. Disse er for det meste drevet av 2S19 Msta-S 152 mm og 2S3 Akatsiya 122 mm selvgående kanoner og BM-21 Grad flere rakettkastere. Disse systemene har en maksimal rekkevidde fra 18 km (Akatsiya) til 40 km for Grad, noe som gjør at ukrainske mål kan bli truffet mens de forblir utenfor rekkevidden til ukrainske forsvarsevner, selv når de forsøker å gjennomføre infanteriangrep. eller spesialstyrker. Uten luftangrepskapasitet bortsett fra TB2-droner som er effektive, men sårbare mot forberedte posisjoner, og med begrenset motbatterikapasitet, har ukrainske styrker nå et kritisk behov for våpensystemer som er i stand til å engasjere seg på middels rekkevidde, mellom 5 og 40 km rekkevidde, for å kunne å nøytralisere, eller i det minste skyve tilbake de russiske batteriene rundt byene.

2s19 msta s Tyskland | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt
2S19 Msta-S selvgående pistol har en rekkevidde på 25 km

Vesten har to systemer av denne typen, som sannsynligvis vil svare nøyaktig på dette behovet. Den første er Ammunition Vagabonde, som gjorde den briljante demonstrasjon av hans evner under Nagorno-Karabakh-krigen. Disse lette dronene gjør det mulig å ta på mål som er flere kilometer til flere titalls kilometer unna avhengig av modell, og kombinerer dronens utholdenhet og dens evne til å søke etter og oppdage mål, med en slag- og ødeleggelseskapasitet takket være bl.a. stridshodet som ødelegger målet når dronen treffer det, noe som får noen til å kalle dem 'kamikaze drone'. I tillegg, på grunn av sin lille størrelse og lave hastighet, er vagrant ammunisjon vanskelig å oppdage av luftvernsystemer, og deres lave infrarøde stråling gjør dem motstandsdyktige mot overflate-til-luft-missiler som benytter denne typen veiledning. Enten det er USA-utviklet infanteri-bryterblad, hvis rekkevidde og autonomi er redusert, til tyngre vagrantammunisjon som den israelske Harop som er i stand til å angripe flere titalls kilometer, vil disse systemene tilby de ukrainske styrkene svært nyttige indirekte angrepsevner for å nøytralisere artillerietrusselen.

På samme måte finnes det nå langdistanse panservernmissiler som også er i stand til å utføre indirekte angrep. Dette er NLOS-missiler for No Line of Sight, våpen som ikke krever en siktlinje mot målet for å skyte, og derfor ødelegger et mål mens de forblir under tak. To systemer er for tiden i produksjon i Vesten, den franske MMP med en rekkevidde på 6 km som kan brukes av infanteri, og den israelske Spike NLOS med en rekkevidde på 30 km, men som krever kjøretøymontert implementering. . Disse systemene vil ikke bare gjøre det mulig å engasjere artillerienheter fra sikker avstand, men de kan også brukes til å eliminere som en prioritert luftvernsystemer som beskytter russiske enheter, for å tillate bruk av væpnede droner som TB2 til ta ut batteriet.

2- Lette rekognoseringsdroner og antidroneenheter


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT