Kakofoni i NATO over polske MiG-29-er

I går kveld publiserte vi en artikkel (for å unngå forvirring er den slettet og er tilgjengelig for informasjon på slutten av denne artikkelen) angående Warszawas annonserte beslutning om å overføre sine Mig-29 kampfly til den amerikanske basen ved Rammstein i Tyskland, noe som tyder på at USA ville sørge for levering av disse jagerflyene til de ukrainske luftstyrkene for å støtte forsvarsinnsatsen mot russisk aggresjon. I den samme pressemeldingen kunngjorde polske myndigheter at de ville erstatte flyene som ble tilbudt indirekte til Ukraina, ved å anskaffe brukte kampfly med samme evner som Mig-29-ene, noe som tyder på at USA hadde gått med på å selge brukte F-16 til Warszawa. Den polske pressemeldingen ble avsluttet med å oppfordre andre østeuropeiske land som også har denne typen fly om å gjøre det samme, og etterlot liten tvil om Washingtons støtte til denne operasjonen.

To timer senere, det amerikanske forsvarsdepartementet, ved stemmen til Assisterende forsvarsminister John Kirby, gitt en fullstendig fornektelse av det han beskriver som et "polsk forslag". Ifølge ham ønsker ikke USA å motta polske Mig-29 eller andre på Rammstein-basen, og har ingen flyflåte som oppfyller polske forventninger som kan selges på kort sikt. Det er klart at polske og amerikanske myndigheter hadde dårlig, om i det hele tatt, koordinert denne saken, og skapt en betydelig kakofoni i NATO, selv om den står overfor den største sikkerhetskrisen på 40 år.

F 16 Polens militærallianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Polen hadde til hensikt å motta kompensasjon for sine Mig-29s amerikanske fly som tilbyr tilsvarende ytelse, mest sannsynlig F-16 Block52s lik de som allerede er i tjeneste med det polske luftforsvaret.

En slik kommunikasjonssvikt har sannsynligvis flere opphav. Det er faktisk vanskelig å forestille seg at polakkene engasjerer seg i avsløringen av et så avansert og komplekst oppsett som involverer Rammstein-flybasen, og derfor amerikansk intervensjonisme mye mer betydningsfull enn den har vært siden begynnelsen av konflikten som Vladimir Putin står overfor, uten emnet har blitt effektivt studert og godkjent på høyeste nivå i Washington og Brussel. Som vi skrev i går, forutsatte en slik strategi en dyp endring i Washingtons engasjement i denne krisen, noe som antydet at USA hadde informasjon om en endring i holdning fra Vladimir Putins side, som dette var å svare på tiltalen fra Volodymyr Zelensky. eller for å redusere betydelige tap innenfor hans hær engasjert i en off-plan offensiv. Dette er åpenbart ikke tilfelle.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler