Vipper Russland mot en utmattelseskrig i Ukraina?

Siden starten av sin invasjon av Ukraina har de russiske hærene støtt på mange vanskeligheter, delvis knyttet til en åpenbar mangel på ytelse og effektivitet til sine egne styrker, men også til den eksepsjonelle stridslysten og taktiske etterretningsukrainerne selv. Faktisk, til tross for en meget markant fordel når det gjelder ildkraft, teknologi og luftkapasitet, var de første 3 ukene av denne krigen i Ukraina preget av en vanskelig fremskritt av de russiske hærene i landet, og tap av en intensitet glemt siden den andre verdenskrig eller Korea-krigen. I løpet av 24 dager med kamp mistet således Moskvas hærer mellom 20.000 35.000 og 6 9000 mann ifølge estimater, inkludert XNUMX til XNUMX XNUMX drepte, men også mer enn 750 pansrede kjøretøy inkludert 260 tunge stridsvogner (dokumentert), rundt femten kampfly og mer enn dobbelt så mange helikoptre, samt mer enn 500 logistikkkjøretøyer, det vil si 20 % av systemet som opprinnelig ble utplassert rundt om i landet, og nesten 10 % av personellet og utstyret til de russiske hærene selv. Selv kommandoen hans ble hardt rammet, med bekreftet tap av 5 generaler (pluss en tsjetsjensk general) inkludert en generalløytnant, tilsvarende våre divisjonsgeneraler, samt nesten 3 dusin oberster og oberstløytnant, for de fleste av korpskommandørene .

Hvis hypotesen om en global invasjon av Ukraina fra nå av, og etableringen av en bekvemmelighetsregjering etter anmodning fra Kreml, ser ut til å ha blitt utelukket, har russiske myndigheter tilsynelatende forpliktet sine hærer til en ny strategi, muligens mye vanskeligere for de ukrainske forsvarerne å begrense. For å forstå denne utviklingen, og risikoen som nå tynger Ukraina, kanskje på en mindre synlig måte, men likevel mye mer presserende, er det viktig å gå tilbake til de 3 hovedfasene som til nå har preget denne krigen, og Kremls strategi å underlegge Ukraina og dets befolkning.

Fase 1: svikt i halshuggingsstrategien

I de tidlige timene av konflikten, den 24. februar, virket strategien brukt av de russiske hærene virkelig meget effektiv. Etter å ha overbevist ukrainerne om at hoveddelen av det russiske fremstøtet ville komme fra de uavhengige republikkene Donbass med sikte på å erobre hele Luhansk- og Donetsk-oblastene, gjennomførte russiske styrker tre massive angrep som på en viss måte overrasket den ukrainske generalstaben. : den ene sør i landet kommer fra Krim mot Dnepr og byen Kherson, den andre mot den russisktalende byen Kharkiv, og den tredje mot Kiev og den ukrainske makten . Som vi nå vet, var målet med denne strategien todelt. På den ene siden, ved å ta massivt russisktalende byer som Kharkiv og Kherson, håpet de russiske hærene å kunne legitimere sin intervensjon på internasjonale og nasjonale scener, ved å vise scener som kan sammenlignes med de etter intervensjonen på Krim i 2014. Videre , ved en kompleks luftbåren aksjon inkludert erobringen av Hostomel-flyplassen nord for Kiev av spesialstyrker, deretter ved utplassering av en betydelig luftbåren styrke i Kiev via denne flyplassen, ønsket Moskva å ta kontroll over alle ukrainske maktsentre, og sannsynligvis dets politiske representanter, som medlemmer av Rada, det ukrainske parlamentet, borgermesteren i Kiev og president Zelensky.

antonov kamp analyserer forsvar | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt
Den russiske spesialstyrkens offensiv på Hostomel flyplass den første dagen av konflikten var kulminasjonen av feilen i den første fasen av den russiske strategien rettet mot politisk halshugging av landet.

Denne strategien viste seg å være en monumental feil, siden ikke bare klarte de ukrainske spesialstyrkene å slå tilbake det russiske angrepet på Hostomel flyplass, og tilintetgjøre mulighetene for et storstilt luftbårent angrep, men byene Kharkiv og Kherson ønsket ikke velkommen Russiske styrker med entusiasme, og tvert imot gjorde svært betydelig motstand, til det punktet at 3 uker etter starten av operasjonen, forble Kharkiv under ukrainsk kontroll, og Kherson, selv om han falt i hendene på russerne, fortsatte å være scene for sterk sivil motstand fra innbyggerne. Til slutt, bortsett fra i den sørlige delen av landet for å nå Dnepr, var den første fasen av den russiske offensiven en rungende fiasko, som gjorde det mulig for ukrainske myndigheter å stimulere moralen og motstandskraften til hele befolkningen, men også å overbevise vestlendingene , europeere i spissen, at Ukraina ikke vil falle så lett som forventet, og at det derfor var nødvendig og nyttig å føre en politikk med strenge sanksjoner mot Russland og militær støtte til de angrepne.

Fase 2: metningsstrategien henger fast


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT