Ukrainske styrker sank et russisk angrepsskip i havnen i Berdyansk

- Annonse -

De siste dagene har de ukrainske væpnede styrkene hatt en viss suksess, og presset de russiske hærene tilbake mer enn 30 km fra Kiev øst for byen Bovary, mens de ukrainske styrkene har begynt en manøver for å prøve å omringe, eller i det minste kutte. de logistiske linjene, av russiske styrker vest for byen. Andre ukrainske motoffensiver nord i landet, men også sør rundt byen Mykolayev, fikk også visse resultater, uten å være avgjørende. Men i dag har Ukraina lykkes i et angrep som, ved sin frekkhet, men også sin symbolske dimensjon og sine operasjonelle konsekvenser, vil prege denne krigen dypt. Klokken 7:45 i morges slo faktisk et ukrainsk Tochka-U ballistisk missil ned havnen i Berdyansk og senket et av de mest imponerende fartøyene til den russiske marinen plassert i Svartehavet, Orsk angrepsskipet på nesten 5000 tonn Alligator klasse, og skade to andre 4.000-tonns tanktransporter av Ropoucha-klassen, og tvang de to overlevende skipene til å forlate havnen.

Med unntak av Moskva-krysser i Slava-klassen, de to Landing Ship Tank, eller Saratov-klassen tanklandingsskip, også kalt Project 1171 Alligator, er de to mest imponerende bygningene i denne flåten, og hvis de ble tatt i bruk på slutten av 60-tallet, fortsetter de å representere viktige verktøy for Russisk sjømakt i regionen, særlig ved å sikre viktige logistiske støtteoppdrag. Dette er nettopp grunnen til at Orsk, i likhet med LSTs Caesar Kunikov og Novocherkassk, hadde nådd havnen i Berdyansk i Azovhavet nylig fanget av russiske styrker på vei til Mariupol, og russiske myndigheter hadde til og med tatt seg friheten til å publisere bilder på sosiale nettverk for å vise ankomsten til disse skipene, og losseoperasjonene, uten å forestille seg at de ukrainske styrkene kunne målrette dem med et ballistisk missil.

Tsezar Kunikov LST Ropucha News Defense | Amfibisk angrep | Russisk-ukrainsk konflikt
LST Caesar Kunikov ble skadet av den ukrainske streiken, men klarte å bli med igjen og forlot havnen i Berdyansk med søsterskipet Novocherkassk

Det er sant at ukrainerne sannsynligvis hadde fordel av en eksepsjonell justering av planetene med denne streiken. Faktisk har det ballistiske missilet Toshka-U som ville blitt brukt en rekkevidde på 180 km, mens landstripen kontrollert av russiske styrker sør i landet langs kysten av Azovhavet, allerede strekker seg over flere titalls kilometer, og at sonen som ligger mellom de russiske styrkene som har ledet offensiven så langt som til Zaporizja i vest, og sonen kontrollert av hærene til Donetsk i øst, er den relativt smale troen, og man kunne ha trodd, spesielt overvåket av russiske luftressurser. Ikke bare klarte de ukrainske styrkene å plassere sin Launch Erector Carrier eller TEL av Tochka-U-missilet innenfor rekkevidde av Berdyansk uten å bli oppdaget, men selve missilet hadde bemerkelsesverdig presisjon når det gjaldt å senke Orsk og skade Caesar Kunikov og Novocherkassk i et enkelt slag, vel vitende om at missilet bare bærer et stridshode på 120 kg, og at presisjonen bare er 90 meter.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Amfibieangrep | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler