Forsvarsbasen, svaret på franske begrensninger når det gjelder forsvarsutgifter

I november 2018, følgende en artikkel av Michel Cabirol for det økonomiske nettstedet La Tribune, hadde Socle Défense-prosjektet kort tiltrukket seg en del media og politisk oppmerksomhet, til det punktet at det ble gjenstand for et emne i 20-tiden i France 2. Mens Strategic Review og Military Programming Law var under forberedelse, dette prosjektet foreslo å stole på en ny finansieringsarkitektur som krever sparing og en leasingmodell for forsvarsutstyr, noe som gjør det mulig å øke forsvarsinvesteringene utover 2,65 % av BNP, terskelen definert av forsvarsbasen for å gjøre det mulig for Frankrike å møte, fra 2022, trusler representert av økningen i makten til de russiske og kinesiske hærene, og dermed spille en avgjørende rolle i fremtidige militære kriser, i Europa og i Stillehavet. En stor originalitet ved prosjektet, bruken av en leasingmodell, mens den var avhengig av grunnlaget for det som senere skulle bli den økonomiske doktrinen for forsvar med positiv verdivurdering, gjorde det mulig å øke forsvarsutgiftene, spesielt når det gjelder utstyr, uten å øke finanspolitikken og sosialt press og uten å øke landets statsgjeld, og dermed svare på hovedinnvendingene mot en mer massiv investering i nasjonalt forsvar.

Nye nyheter, åpenbart i Ukraina, men også i Stillehavet, har vist at sikkerhetsanalysene som lå til grunn for forsvarsbasen hadde vært relevante, og kunngjøringene i hele Europa om en rask økning i forsvarsbudsjettene for å begrense trusselen russisk har også en tendens til for å validere svaret som ble foreslått. I Frankrike har imidlertid kunngjøringer så langt vært mildt sagt forsiktige på dette området, og ikke bare på grunn av den spesielle konteksten knyttet til presidentvalgkampen. Faktisk, til tross for en bevist innsats som har gjort det mulig, i løpet av de siste 5 årene, å bringe hærenes budsjett til et balansert nivå som gjør det mulig å gradvis modernisere dem og få slutt på blødningen av evner som rammet, franske militære og industrielle kapasiteter forblir underdimensjonerte for å svare på nivået av nåværende og fremtidig trussel, samtidig som landets budsjettmessige handlingsrom har blitt spesielt erodert av effektene av Covid-krisen og økningen i landets statsgjeld. I denne sammenheng, selv om mange aspekter har utviklet seg siden 2017, kan paradigmene presentert av Forsvarsbasen representere et relevant alternativ for å svare på sikkerhetsutfordringene landet står overfor i dag uten å skade landets budsjettmessige og økonomiske balanser.

Behov fremhevet av krigen i Ukraina

På litt over 4 uker med kamp, krigen i Ukraina knuste mange av de konseptuelle pilarene som de franske, og mer generelt europeiske, hærene er bygget på. En hær bestående av 70 % vernepliktige og reservister, i en situasjon med relativ teknologisk svakhet, men med en numerisk fordel og utmerket moral, klarte faktisk å stoppe den mektige russiske hæren og dens 120 profesjonelle bataljoner, dette til tross for at de hadde ildkraft og en udiskutabel teknologisk fordel. For mange senior vestlige offiserer og generaler var det umulig at Ukraina ikke kunne motstå i mer enn noen få dager, og selv i dag på TV-apparater og under intervjuer i den skrevne pressen nekter mange å tro at den russiske offensiven kunne mislykkes. Faktum er at alle paradigmene som fransk militærmakt ble utformet etter, undergraves av forløpet av denne krigen, enten det er grensene for luftmakt, den antatte fordelen representert av teknologi på slagmarken, eller massenes rolle, inkludert mot profesjonelle og erfarne krefter.

T 72B3M Ukraina e1646929576549 Forsvarsanalyser | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Russisk-ukrainsk konflikt
De russiske hærene led svært store tap mot de ukrainske forsvarerne til tross for deres teknologiske fordeler og overlegne profesjonalisering av troppene.

Det vil derfor med stor sannsynlighet være essensielt for de franske hærene å revurdere formatet, både når det gjelder personell og utstyr, spesielt siden de russiske hærene har dokumentert tap av halvannen ganger antallet stridsvogner og infanteristridskjøretøyer franskmennene har tilgjengelig. Hæren totalt på bare 4 uker med kamp, ​​og omtrent 50 % av personellet som utgjør Land Operational Force. Selv den franske avskrekkingskomponenten har blitt satt under ekstraordinært press, med 3 av de 4 rakettutskytende atomubåtene til sjøs samtidig, en holdning som den franske marinen ikke kan opprettholde over tid, like mye som den kan vil være i stand til å opprettholde sitt eneste fly transportør i det vestlige Middelhavet i mer enn noen få uker, i beste fall noen måneder. Budsjettplanlegging slik den er definert i dag og frem til 2025 vil på ingen måte gjøre det mulig å møte disse behovene, selv med tanke på den planlagte økningen i det franske forsvarsbudsjettet på 3 milliarder euro per år i løpet av de neste to årene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Budgets des armées et effort de Défense | Conflit Russo-Ukrainien

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. […] For å møte utfordringene vil det med andre ord være nødvendig å øke forsvarets budsjett med 20 milliarder euro, eller å bringe forsvarsinnsatsen til rundt 2,7 % av BNP, og raskt nok til å ha den nødvendige operative kapasiteten innen 2030, datoen som anses sannsynlig for at gjenoppbyggingen av de russiske hærene skal være effektiv, og for at de kinesiske marine- og luftstyrkene skal kunne motsette seg amerikansk makt i Stillehavet og rundt Taiwan. Faktisk vil hovedutfordringen til denne neste LPM være ingen ringere enn å foreslå en løsning som lar disse kritiske kravene eksistere side om side med disse ubevegelige begrensningene. Ellers vil det ikke være noe annet alternativ enn å se Frankrike sakte forsvinne fra den internasjonale scenen og gradvis, i likhet med sine europeiske naboer, komme og kose seg under USAs beskyttende fløy, med risikoen involvert. Likevel, hvis ligningen åpenbart er vanskelig, er den ikke uten løsning, så lenge ledelsen er enig i å vurdere originale finansieringsmodeller. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler