Tyskland er interessert i israelsk Arrow 3 anti-ballistisk system

Mens Paris og Berlin fortsetter å proklamere sitt felles ønske om å samarbeide innen forsvarsteknologi, viser en rekke voldgiftssaker utført av tyske myndigheter, før og etter regjeringsskiftet i desember, en meget tydelig situasjon permanent rivalisering mellom de to største økonomiene i eurosonen, spesielt innen våpen.

Fra EuroSpike til P8 Poseidon, fra F-35 til ESSM, fra Apache til Arrow 3, ser tidligere, nåværende og fremtidige valg av de tyske hærene når det gjelder utstyr ut til å systematisk utelukke alternativer fra Frankrike, og mer generelt fra dets europeiske partnere, til fordel for amerikansk eller israelsk utstyr med best tilsvarende ytelse og pris.

Til det punktet at vi nå, og på en veldig objektiv måte, kan stille spørsmål ved relevansen for Frankrike av å fortsette denne innsatsen rettet mot å bringe de to landene og deres forsvarsindustri nærmere hverandre gjennom felles prosjekter.

Un artikkel publisert 27. mars av det tyske nettstedet Bild.de, indikerer faktisk at Berlin ville ha nærmet seg Jerusalem med sikte på å anskaffe det antiballistiske missilsystemet Arrow 3 som ble utviklet av IAI og Boeing til fordel for de hebraiske statene for å fullføre anti-luft og anti- Missile Defense multi-layer av landet videre sammensatt av David Sling på middels avstand og Iron Dome på kort avstand.

For Berlin er det et spørsmål om å svare på relativt kort sikt på trusselen som russiske ballistiske missiler igjen representerer på dens østlige fasade og kommer fra Kaliningrad, spesielt kortdistanse ballistiske missiler som Iskander-M og Toshka-U. mye brukt i Ukraina.

Andre rapporter rapporterer diskusjoner mellom Berlin og Washington om et annet anti-ballistisk system, den berømte THAAD implementert av den amerikanske hæren. På den annen side ser det ikke ut til at Berlin på noe tidspunkt har vurdert muligheten for å komme nærmere sine to viktigste europeiske og nabohandelspartnere, Frankrike og Italia, med tanke på et annet antiballistisk system designet av disse to landene, Aster Blokk 1 NT, som likevel tilbyr anti-ballistisk avskjæringsevne, samtidig som den integreres i en global forsvarsarkitektur for luftvern som er i stand til å avskjære andre trusler som kampfly, helikoptre og missiler ved bruk av Aster 15 og Aster 30 missiler.

Mamba Aster30 Defense News | Tyskland | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Frankrike og Italia har utviklet en versjon dedikert til avskjæring av kort- og mellomdistanse ballistiske missiler, Aster Block 1 NT, og jobber med utformingen av Aster Block 2 designet for å avskjære de mest moderne missilene, inkludert hypersoniske våpen.

Vel vitende om at Tyskland også er engasjert i moderniseringen av sine middels og langdistanse anti-fly evner, ville den europeiske Aster perfekt møte behovene til Bundeswehr, spesielt siden systemet har vist sin meget høye effektivitet både på land og på sjøen.

Det er imidlertid ingenting som tyder på at hypotesen i det hele tatt ble vurdert av Berlin, slik det ofte har vært tilfelle de siste årene. Dermed favoriserte den tyske marinen valget av USA-lagde luftvernmissiler, i dette tilfellet ESSM, for å utstyre sine nye fregatter, selv om den europeiske MBDA, i Frankrike som i Storbritannia, tilbød minst like effektive løsninger, som f.eks. som PAAMS basert på Aster, Sea Viper basert på CAMM eller Mica VL NG.

Tidligere hadde Berlin også vendt ryggen til sin tradisjonelle franske partner innen antitankmissiler ved å favorisere et partnerskap med israeleren Rafael og dens SPIKE-missiler fremfor MBDAs MMP- og MAST-F-missiler.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler