Italia vil øke forsvarsbudsjettet med 12 milliarder euro innen 2028

Europa er et land med paradokser. Mens i løpet av de siste 10 årene har europeiske ledere ignorert maktøkningen til de russiske hærene og byggingen av en militærmakt ved portene til Europa støttet av den mektige kinesiske allierte, og dyktig, som vi trodde for noen uker siden, å få overtaket over NATO-styrkene som er tilstede i Europa, utløsningen av invasjonen av Ukraina av de russiske hærene, og sistnevntes flagrant dårlige ytelse mot en motstander som antas å være mye lavere, genererte en bølge av kunngjøringer til fordel for forsvarsinnsatsen i hele EU. Etter presentasjonen av den spektakulære tyske forsvarsinnsatsen basert på en innledende konvolutt på €100 milliarder og økningen i forsvarsbudsjettet til 75 milliarder euro, eller mer enn 2 % av BNP, og kunngjøringer av samme ordre fra de baltiske landene, Øst-Europa, de nordiske landene og til og med Benelux, er det nå tur til Italia forplikter seg til en ambisiøs plan for å øke forsvarsinnsatsen og nå 2028 % av BNP innen 2.

Hvis Roma vil oppnå målet satt i 2014 av NATO 3 år for sent, siden forpliktelsen som ble gjort da siktet mot en forsvarsinnsats større enn eller lik 2 % for alle medlemmer av Alliansen i 2025, er det ikke mindre en radikal endring av holdning til Italia, som i dag bare bruker 26 milliarder euro på sine hærer hvert år, eller 1,4 % av landets BNP, og som landet hadde advart om at han bare ville sikte på en forsvarsinnsats på 2025 % av landets BNP for 1,5 om noen få måneder siden. Det er sant at landet møtte motstand fra 5 Star Party, et medlem av regjeringskoalisjonen, for å øke forsvarsutgiftene, med trusselen for Mario Draghi om å se den samme koalisjonen knust, og risikere en ny episode med politisk ustabilitet. Men siden 24. februar har det skjedd en dyp endring i den italienske opinionen, inntil nylig svært ettergivende overfor språkelementer som kommer fra Kreml, og nå er det 61 % av italienerne som går inn for en økning i forsvarsutgifter, noe som frigjør regjeringens handling selv innenfor rammen av den nåværende koalisjonen.

F35B Italia Forsvarsnyheter | Militære allianser | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Italia har bestilt 60 F-35A og B for å utruste sine luft- og marinestyrker.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler