Tyrkia er igjen interessert i det fransk-italienske SAMP/T anti-fly- og anti-missilsystemet

Forholdet mellom Europa, og spesielt Frankrike, og Tyrkia, har vært mildt sagt stormende de siste årene. Mellom den tyrkiske intervensjonen i Nord-Syria mot de kurdiske allierte i Frankrike og USA, den militære støtten som Ankara ga Tripoli-regimet i Libya, og spenningene i det østlige Middelhavet, Egeerhavet og rundt Kypros, var det ingen mangelvare av friksjonspunkter mellom Ankara og Paris, og forholdet mellom de to landene, som mellom de to statsoverhodene, var blitt svært vanskelig. Samtidig hadde den tyrkiske beslutningen om å anskaffe det russiske S-400 langtrekkende luftvernsystemet, som bryter med NATOs strategi og interoperabilitet, provosert Washingtons harme, noe som førte til ekskludering av Tyrkias F-35-program og til og med alvorlige sanksjoner om amerikansk våpeneksport til Ankara. Selv Tyrkias anmodning om å anskaffe moderniseringssett og nye fly for å modernisere sin F-16-flåte ble avvist av den amerikanske kongressen, mens europeiske sanksjoner førte til nedleggelse av flere sentrale forsvarsindustriprogrammer., som Altai-tanken.

Men hvis holdningen til president Erdogan og hans russiske kollega Vladimir Putin ofte har vært tvetydig, har Ankaras støtte til Ukraina og dets forsvarsinnsats høyst sannsynlig vært den mest frivillige av de vestlige leirene, til det punktet at de har skapt til gjengjeld for spenninger. men følsom, med Moskva. Siden starten av konflikten har denne støtten økt ytterligere, med levering av TB2 Bayraktar-droner som har blitt ikonet for motstand i Ukraina, og til og med gått så langt som å stenge sundet for den russiske marinen, og forhindret overføringer av skip til eller fra Svartehavet. Videre har tyrkisk engasjement i NATOs defensive holdning siden 24. februar vært upåklagelig, mens president Erdogan har spilt meglerkortet så mye som mulig for å prøve å finne en vei ut av denne situasjonen. Er dette en holdningsendring fra den tyrkiske presidentens side, eller uttrykk for en mer kompleks oppfatning enn det ser ut til om Tyrkias posisjon innenfor alliansen og vestblokken i dette teateret? Det er fortsatt vanskelig å fastslå, men det er udiskutabelt at ansiktet som Ankara har presentert siden starten av konflikten kan få vestlige til å revidere sine vurderinger.

TB2 vx BUK Ukraine Defense News | Militære allianser | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
De lette MALE TB2 Bayraktar-dronene produsert av Tyrkia oppnår betydelig suksess i Ukraina mot russiske styrker, noe som gjør dronen til et av symbolene på ukrainsk motstand

Den første spektakulære kunngjøringen i dette området fant sted i forrige uke, da Tyrkia, Hellas og Frankrike, de tre landene i spenning for bare noen måneder siden, annonserte et felles initiativ med sikte på å forsøke å evakuere sivilbefolkningen i martyrbyen Mariupol i Donbass. . Selv om initiativet åpenbart var kortvarig, markerte det likevel en radikal endring i holdning fra Paris, Athen og Ankara, til å vurdere felles handlinger på den internasjonale scenen i krisesituasjoner. Derfor kom president Erdogans uttalelser til pressen i slutten av forrige uke vedren mulig gjenopptakelse av forhandlinger med Roma og Paris om mulig anskaffelse av SAMP/T luftvern- og antimissilsystemer, må vurderes med størst oppmerksomhet, spesielt siden italienske myndigheter har bekreftet gjenopptakelsen av samtalene om dette emnet. I følge RT Erdogan er det allerede tatt kontakter med Italia og Frankrike om dette emnet, og kan gå videre når det franske presidentvalget har passert, klar over at ingen kunngjøring om dette emnet kan gjøres før den neste franske presidenten ikke er valgt.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Contrats et Appels d'offre Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler