Vestlendinger begynner å overføre tungt militært utstyr til Ukraina

Enten det er Moskvas uforsonlighet, utskeielsen av russisk propaganda, Bucha-massakren eller en subtil blanding av de tre preget av en redusert frykt for det militære potensialet til de russiske hærene, faktum er at linjene i flere dager ser ut til å beveger seg i Europa, og mer generelt i Vesten, angående den militære støtten gitt til Kiev for å møte russisk aggresjon, og spesielt for å motstå det neste massive angrepet i Donbass, som annonsert. Faktisk har Tsjekkia nettopp annonsert den kommende leveringen av flere dusin T-72M1 stridsvogner og BMP-1 infanteri kampvogner til de ukrainske hærene, og banet vei for andre land, med større reserver og mer moderne utstyr, til å gjøre det samme.

T-72M1 er en avledet versjon av T-72A1, som utstyrte de sovjetiske og Warszawa-paktenes hærer på begynnelsen av 80-tallet. Selv om det pansrede kjøretøyet i mange aspekter er utdatert, kan det likevel vise seg å være svært nyttig for å frigjøre mer effektivt utstyr for utplassering i den sannsynlige offensive sonen Donbass, eller til og med rundt Mikolayev. Videre bruker både russiske og ukrainske styrker denne modellen, siden Russland har dokumentert tap av 14 T-72A og AV, mens ukrainerne tapte 3, i begge tilfeller 3 % av de dokumenterte tanktapene. Fenomenet er enda mer følsomt når det gjelder BMP-1 infanteri-kampvognmodellen, med 28 pansrede kjøretøyer av denne typen tapt av Russland (6 % av IFV-tapene), og 29 for Ukraina (38 % av tapene). dokumentert VCI). Med andre ord, de pansrede kjøretøyene som sendes av Praha er på ingen måte uegnet for behovene til de ukrainske hærene i den nåværende konflikten.

t 72M1 Forsvarsnyheter | MBT kampvogner | Kypros
T-72M1 er en eldre versjon av den sovjetiske tanken. Imidlertid brukes den fortsatt av både Russland og Ukraina.

Utover det operative bidraget representert av det tsjekkiske initiativet, representerer overføringen av disse pansrede kjøretøyene også et dyptgående brudd med holdningen som Vesten hadde siden starten av konflikten, og sistnevnte har til nå alltid nektet å levere tunge våpen til Ukraina, med noen få unntak som f.eks overføringen av flere Bushmaster minebestandige pansrede kjøretøy tilbudt av Australia. For europeere og NATO-medlemmer var det fremfor alt et spørsmål om å forhindre at en slik posisjon ble et påskudd for Moskva for å utvide konflikten og true visse utsatte land som de baltiske statene eller Finland. At de tsjekkiske panservognene fikk godkjenning for levering fra NATO, men også fra Tyskland, som hadde vetorett mot BMP-1-ene som tidligere tilhørte de østtyske hærene, viser en dyp endring på dette området.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | MBT kampvogner | Kypros

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler