Det amerikanske senatet stemmer for å reaktivere Lend-Lease-ordningen for å støtte Ukraina

På begynnelsen av 30-tallet valgte USA en internasjonal holdning av nøytralitet, og svarte på et betydelig ønske fra den amerikanske opinionen om ikke å la seg trekke inn i en ny europeisk krig. Fra 1939 innførte imidlertid president Roosevelt Cash and Carry-systemet, og tillot vestlige allierte av USA som Storbritannia og Frankrike å bestille militært utstyr produsert av amerikansk industri for å styrke deres egne evner. Tyske og italienske hærer i Europa, og japanerne i Stillehavet, så lenge de umiddelbart betales i dollar eller gull. På slutten av slaget om Frankrike ble det imidlertid åpenbart for president Roosevelt at USA ikke kunne opprettholde denne nøytraliteten lenge, uten å risikere å se aksen påtvinge seg hele Eurasia. . I februar 1941, mens slaget om Storbritannia raste, foreslo Roosevelt-administrasjonen en nyskapende ny finansiell og industriell ordning for å støtte den britiske krigsinnsatsen, Lend-Lease, som tillot USAs allierte å motta militært og sivilt utstyr beregnet på å støtte krigen. innsats mot Aksen, med spesielt fleksible betalingsbetingelser, enten i form av kreditt, utleie med endelig tilbakebetaling, bytte av råvarer eller territorier .

På slutten av andre verdenskrig tillot Lend-Lease-systemet, eller Lend-Lease på engelsk, USA å gi sine allierte nesten 50 milliarder dollar i utstyr, tilsvarende 500 milliarder dollar i dag. Storbritannia var hovedmottakeren av dette systemet med mer enn 31 milliarder dollar i utstyr, inkludert mer enn 350 skip, fulgt av Sovjetunionen med 11 milliarder dollar, og Free France med 3,2 milliarder dollar. Alle disse landene betalte dyrt for dette systemet, spesielt Storbritannia som først var ferdig med å betale lånerenter på midten av 70-tallet, og som mistet en rekke kommersielle og territorielle fordeler i denne forhandlingen. Totalt hadde 36 land nytte av dette systemet, som utvilsomt spilte en avgjørende rolle i den allierte seieren over aksestyrkene, og i den geopolitiske omorganiseringen som fulgte etter slutten av andre verdenskrig.

Sovjetiske P39 Aircobra Defense News | Militære allianser | Russisk-ukrainsk konflikt
Av de 11.000 amerikanske flyene som ble sendt til Sovjetunionen, var 4.700 Bell P39 Aircobra, som var blitt et mytisk fly fra det russiske luftvåpenet på samme måte som Il-2 Sturmovich.

Faktisk, kunngjøringen fra det amerikanske senatet i går om den enstemmige avstemningen av reaktiveringen av Lend-Lease-systemet for å håndtere Russland, bærer både en historisk og politisk dimensjon av stor betydning. Dersom loven skulle vedtas i tur og orden av Representantenes hus, og selv om det er usannsynlig at dette vil skje før de to ukene med parlamentarisk pause som starter neste tirsdag, vil den faktisk gjøre det mulig å fremskynde prosedyrene betraktelig. administrative tiltak som gjør det mulig for Ukraina å bestille amerikansk militærutstyr, samtidig som det gir Kiev svært betydelig kortsiktig budsjettfleksibilitet for å styrke og utruste sine hærer, inkludert tungt amerikansk utstyr som kampfly, luftvernsystemer og antimissiler, skip og pansrede kjøretøy . Denne loven vil også tillate andre allierte land å øke sin import av amerikansk militærutstyr, også når landets økonomiske forpliktelser er ugunstige, for for eksempel raskt å kunne overføre sovjetprodusert utstyr til Ukraina.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler