Med leveringen av slovakiske S-300PMU-er, skifter Vesten til høygir for å støtte Ukraina

Mens vestlige mennesker siden starten av konflikten begrenset seg til å reagere på den internasjonale scenen mot Russland, spesielt ved kun å levere lette eller defensive våpen til Ukraina, ser dynamikken ut til å ha utviklet seg betraktelig de siste dagene. Så, etter kunngjøringen av levering av flere dusin T-72M1 stridsvogner og BMP-1 infanteri kampvogner fra reservene til den tsjekkiske hæren er det i dag Slovakias tur til å kunngjøre overføringen av sitt unike S-300PMU langdistanse luftvernbatteri til Ukraina, informasjon bekreftet av den slovakiske statsministeren Edouar Heger på Twitter. Storbritannia kunngjorde på sin side at det ville raskt overføre Maastif og Ridgeback pansrede kjøretøyer til Ukraina, pansrede troppetransporter beskyttet mot IED-er som sannsynligvis vil erstatte BTR-ene tapt av de ukrainske hærene, og fremfor alt for å gi dem større mobilitet i operasjonsteatret.

S-300PMU luftvernsystemet eller SA-20A Gargoyle i NATO-taksonomi, er et luftvernsystem med en lang deteksjonsrekkevidde på 300 km, og i stand til å avskjære fly opptil 150 km unna. Den bruker flere typer missiler, 5V55U med semi-aktiv føring (150 km), 48N6 med blandet føring (150 km) og den nye 9M96E-missilen med aktiv føring som også utstyrer S-400-systemet. Den ble tatt i bruk i 1993, og representerte lenge det mest avanserte luftvernsystemet i tjeneste i de russiske hærene, frem til S-400-systemene ble tatt i bruk i 2007. De slovakiske luftstyrkene hadde et unikt S-300PMU-batteri arvet fra sin deltakelse med Tsjekkia. Andre europeiske land har samme system, Bulgaria har 6 batterier og Hellas 4 batterier. Vi kan derfor forvente at andre systemer av denne typen vil bli overført til Ukraina i dagene og ukene som kommer, spesielt ettersomUkrainske styrker har mistet mer enn tjue S-300 bæreraketter siden starten av konflikten, så vel som minst 5 radarer, mer enn halvparten av dens opprinnelige beholdning.

S300PMU Slovakia Nyheter Forsvar | Militære allianser | Russisk-ukrainsk konflikt
S-300PMU har lenge vært ansett som et av de beste og mest moderne luftvernsystemene i verden. Den er fortsatt i bruk i 18 land, inkludert Russland, Ukraina, India, Iran og Kina.

Disse påfølgende kunngjøringene er ikke bare nasjonale initiativ, som man kanskje skulle tro. I går kunngjorde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg det Alliansen vil nå øke sin militære støtte til Ukraina, denne gangen inkludert tunge våpen som stridsvogner eller luftvernsystemer av sovjetisk design for å akselerere implementeringen av deres av hærene i Kiev, men også rent vestlig utstyr, som vil kreve opplæring for ukrainske operatører, men som, når de er i tjeneste, kan gi betydelige operasjonelle merverdier. I tillegg, i motsetning til utstyret som er arvet fra Warszawapakten som er mindre og mindre tilstede i NATO-styrker, har Alliansen mye større reserver av vestlig utstyr for å støtte Kievs krigsinnsats.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler