Flere detaljer om de nye polske Mièçznick-fregattene

- Annonse -

Den 4. mars, mens medieoppmerksomheten var helt fokusert på kampene i Ukraina, kunngjorde Warszawa vinneren av konkurransen som hadde som mål å designe og produsere 3 nye fregatter og erstatte de to fregattene av typen OH Perry anskaffet brukt fra den amerikanske marinen, og som ble med i den polske marinen på begynnelsen av 2000-tallet. Det var britiske Babcock, tilknyttet verftene PGZ Stocznia Wojenna og Remontowa Shipbuilding SA, samt Thales og MBDA, som vant. konkurransen mot Meko 300 fra tyske Thyssenkrupp. Modellen valgt av Warszawa er Arrowhead 140, som er basert på den nye fregatten kommer Type 31 fra Royal Navy, og som presenterer, som hovedargument, en utmerket åpningspris for store dimensjoner og tonnasje, og tilbyr stor fleksibilitet i valg og konfigurasjon av utstyr og våpen som kan bæres om bord.

Den 8. april presenterte PGZ Mièçznick-konsortiet, som samlet alle industrimennene som var involvert i dette programmet med passende navn Mièçznick (sverdfisk), konfigurasjonen som ble valgt for disse 3 fregattene. 138,7 meter lang og 19,7 meter bred, vil Mièçznick ha et deplasement på 7000 tonn, dobbelt så mye som OH Perry som de skal erstatte. De vil være bevæpnet med en 76 mm kanon, 4 firedoble RBS-15 MkIII anti-skip rakettutskytere med subsonisk beitebane fra svenske Saab Bofors Dynamiques med en rekkevidde på 200 km, samt 4 Vertical Launch Systems, eller VLS, Mk41 aligning totalt 32 vertikale siloer. Selv om de var i stand til å bruke amerikanske ESSM- eller SM2-missiler, foretrakk Warszawa å henvende seg til MBDAs CAMM for å bevæpne siloene sine, luftvernmissilet som også vil utstyre Royal Navy's Type 31s. Med en rekkevidde på 25 km (45 km i Extended Range-versjonen), er CAMM designet for å engasjere luftmål som flyr opp til Mach 4, og utgjør et utmerket alternativ for å motvirke moderne anti-skipsmissiler som Onyx Russian, selv om det ser ut til at ikke å være i stand til å motvirke hypersoniske missiler som overskrider hastigheten til Mach 5. I tillegg, som den amerikanske ESSM, kan den også siles 4 ganger i en enkelt silo, noe som gir hver polsk fregatt et potensial på 128 autonome og høyytelses anti- flymissiler for å svare på metningsangrep.

camm mk41 quadpack Defense News | Militære marinekonstruksjoner | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Tester av Sea Ceptor / CAMM og Mk41-siloen – Legg merke til underbeholderen som lar opptil 4 missiler fraktes per vertikal silo.

I henhold til bildene som ble gitt under presentasjonen, vil deteksjonen sikres av Thales' Sea Master 3 AESA flatantenne 400D-radar, som er i stand til å oppdage luftmål opp til 250 km unna, og overflatemål opp til 70 km unna, samtidig som den sporer opptil 1000 km unna. 4 mål. Den opererer i E- og F-bånd og er plassert på toppen av UHF-spekteret, noe som gir den visse muligheter til å bedre oppdage såkalte stealthy-mål. Luft- og antimissilovervåking er supplert med en Thales NS-100 XNUMXD radar med en roterende antenne. Mulighetene for deteksjon under overflaten vil bli levert av en CAPTAS slepet sonar med variabel dybde fra Thales, den sammevedtatt for noen dager siden av den amerikanske marinen for å utstyre sine fregatter i Constellation-klassen. En skrogekkolodd vil fullføre serien, uten at modellen har blitt annonsert. Det er imidlertid sannsynlig at Warszawa vil henvende seg til Thales BlueMaster som allerede utstyrer de franske og italienske FREMM-ene samt de spanske F110-ene, eller til Blue Hunter eller Kingklip Mk2, som vil utstyre de franske og greske FDI-ene, samt Gowind korvetter 2500 fra Naval Group. Et middels anti-ubåtkrigføringshelikopter og torpedorør bevæpnet med lette fransk-italienske Mu-90-torpedoer vil fullføre utvalget av Mièçznicks.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

75 % av denne artikkelen gjenstår å lese,
Abonner for å få tilgang til det!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 6,90 €.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler