Kina leverte HQ-22 langtrekkende luftvernmissiler til Serbia

Kina er bare en fersk aktør innen eksport av luftvernsystemer, men etablerer seg på stadig flere markeder, inkludert i Europa. Derfor det kinesiske HQ-9, et system som kan sammenlignes med den russiske S-300, ble opprinnelig valgt av Ankara i 2015, og tilbyr ifølge tyrkiske myndigheter et forhold mellom ytelse og pris mye bedre enn russiske og vestlige systemer. Hvis Tyrkia, under press fra sine NATO-allierte, til slutt kansellerte denne ordren, og til slutt vendte seg til den russiske S-400, noe som førte til mye verre konsekvenser for Ankara, har Beijing registrert annen suksess, og etablert seg hovedsakelig i sin innflytelsessfære, men også i land som tradisjonelt er knyttet til russiske systemer. Dermed ble HQ-9-systemet bestilt av Algerie, Turkmenistan, Usbekistan, Pakistan og til og med nylig Marokko, mens HQ-22 ble eksportert til Myanmar, Thailand, Turkmenistan så vel som 'til Serbia.

Det er nettopp til denne siste klienten Beijing nettopp har sendt, gjennom en imponerende utplassering av sine nye Y-20 store militærfly, batteriene bestilt i 2020 av Beograd, samt MANNE CH-92 droner. Totalt 6 Y-20 transportfly gjennomførte en 2-dagers luftløft via Baku i Aserbajdsjan og Ankara i Tyrkia for å frakte systemene til Serbia, i seg selv en demonstrasjon av de nye evnene til Air Force of the People's Liberation Army, og sitt nasjonale apparat. For Beograd, en tradisjonell partner for den russiske forsvarsindustrien, handlet denne ordren ikke bare om å markere sin tilnærming til Beijing, men også for å unngå konsekvensene av amerikanske sanksjoner i tilfelle kjøp av russiske S-400-er i møte med CAATSA-lovgivningen, mens landet er en kandidat for inntreden i EU.

y20 serbia Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Luftvern
6 kinesiske Y-20 fraktet de nye luftvernsystemene til Beograd

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | Luftvernforsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler