Tyskland, Polen, Slovakia: Europeiske stridsvogner snart i Ukraina?

Vi har kommet langt siden dagen etter starten av den russiske offensiven i Ukraina, svarte en tysk diplomat til sin ukrainske motpart at det ikke var noen vits i å sende militært utstyr til de ukrainske hærene, siden de ville bli feid bort om noen få dager. De siste dagene har faktisk erklæringer mangedoblet seg i Europa, og mer generelt i hele den vestlige leiren, til fordel for mye større støtte gitt til Ukraina når det gjelder forsvarsutstyr, inkludert det tunge utstyret som Kiev har bedt om i flere uker for å stå opp mot angrepsbølgene som ble lansert av Moskva.

Allerede forrige uke hadde Praha bekreftet sender T-72M1 stridsvogner og BMP-1 infanteri kampvogner tatt fra sin reserveflåte mot Ukraina, tett fulgt av Bratislava som bekreftet sender sitt unike luftvernbatteri S-300 PMU å erstatte de betydelige ukrainske tapene på dette området. Storbritannia kunngjorde på sin side denne helgen, under statsminister Boris Johnsons besøk i Kiev for å møte sin kollega Volodymir Zelensky, at London ville sende pansrede kjøretøyer samt nye panservernmissiler og luftvernvåpen til Ukraina, men også antiskipsmissiler og herreløse ammunisjon, uten å vite nøyaktig hvilke typer ammunisjon dette kan være, Royal Navy har ingen antiskipsmissiler i kystbatteriversjon, og den britiske hæren bruker ikke herrestridsvåpen. USA, på sin side, annonserte en ny forsendelse av Stinger luftvernmissiler og Javelin anti-tank missiler, samt Switchblade 300 og 600 slentrende ammunisjon. Til og med Australia ble med i dette momentumet, og sendte Bushmaster pansrede kjøretøy til Ukraina.

zuzana2 155mm forsvarsnyheter | Tyskland | militære allianser
Kyiv og Bratislava forhandler angivelig om anskaffelse av 12 SpGH Zuzana selvgående kanoner, med betydelig høyere ytelse enn den russiske 2S19 Msta-S.

Kunngjøringene fortsatte denne uken. Dermed har Slovakia annonsert at det er i diskusjon med Kiev å sende et batteri av 12 155 mm SpGH Zuzana selvgående kanoner, et kjøretøymontert selvgående artillerisystemule 8×8 kjent for å være spesielt effektiv og presis, og med en rekkevidde på mer enn 40 km, langt utover mulighetene til de russiske 2S19 Msta-S-systemene. Den kunngjorde også at det ville være mulig å overføre dusin Mig-29-er som fortsatt er i tjeneste innenfor luftstyrkene, som skulle trekkes ut av tjeneste veldig snart for å bli erstattet av den nye F-16 Block 70+ Viper bestilt, men at for i øyeblikket var ikke temaet «på bordet», nemlig at det ikke var kommet noen forespørsel fra NATO-allierte i denne retningen. La oss minne om at Atlanterhavsalliansen satte inn et nytt Patriot-batteri i Slovakia da det sendte S-300-batteriet sitt til Ukraina, og at disse overføringene av tunge våpen er nøyaktig administrert av NATO like mye som av statene selv, for ikke å svekke det defensive systemet til alliansens østfront.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler