USA planlegger å styrke sine avskrekkende evner i Europa

Implementert fra midten av 60-tallet i midten av den kalde krigen, og på en svært konfidensiell måte, tillot NATOs felles avskrekking at hærene til medlemmene kunne utplassere amerikanske atomvåpen, med et prinsipp kjent som «dobbeltnøkler», USA og lederne av de europeiske hærene som implementerer disse våpnene har begge en "nøkkel" som lar dem bevæpne atomangrepene, og utpekingen av målene er på den annen side ansvaret for den integrerte kommandoen til Alliansen, ikke statene selv. Gjennom årene har dette systemet utviklet seg til å permanent samle bare 5 medlemmer av Alliansen, Tyskland, Belgia, Italia, Nederland og Tyrkia, hver med atomvåpen. NATO på sin jord, i dette tilfellet B-61 gravitasjonsatombomber, men også enheter tilpasset for å implementere dem, nemlig F-16s og Panavia Tornadoes.

Lenge merket av hemmelighetsstempelet, inkludert fra opinionen i landene som deltar i dette oppdraget, var NATOs felles avskrekking imidlertid fullt kjent for de sovjetiske myndighetene. Washington hadde informert Moskva om dette oppdraget i forkant av de første diskusjonene om strategisk våpenbegrensning i tidlig på 70-tallet. Foruten disse våpnene, hadde USA også utplassert på jorda til noen av NATO-medlemmene, slik som Tyskland, Storbritannia og Tyrkia, kjernefysiske evner under amerikansk kontroll, enten Tomahawk kryssermissiler, Pershing 2 ballistiske missiler eller luftbårne bomber. , spesielt under den svært vanskelige Euromissile-krisen mellom 1983 og 1986, mens Frankrike og Storbritannia også hadde sine egne atomangrepsevner, enten det er luft, marine eller land, uten at noen av disse evnene ble kontrollert av Atlanterhavsalliansen selv.

F111 48th fighter wing Defense News | Tyskland | militære allianser
Fra 1977 til 1999 utførte F-111 fra Lakenheath Air Base i Storbritannia avskrekkende oppdrag i Europa til fordel for NATO og USA.

Med slutten av den kalde krigen ble NATOs og dets medlemmers avskrekkende holdning betydelig redusert. USA trakk tilbake sine siste atomvåpen fra europeisk jord i 2009, mens Frankrike fjernet sin bakke-bakke-komponent av sin kjernefysiske triade, og Storbritannia på sin side eliminerte luftkomponenten i sin avskrekking for ikke å bare stole på sine missil- oppskyting av ubåter. Til og med NATOs felles avskrekking kom under ild da hemmelighetens slør hadde slitt av, og en del opinion anså denne holdningen som foreldet. Spenninger og deretter krigen i Ukraina har igjen dypt snudd situasjonen, så vel som oppfatningen av opinionen om dette emnet, noe som førte til at Tyskland gikk ut til fordel for F-35A som Nederland. , Belgia og Italia, flyet etter å ha blitt valgt av NATO til å transportere den nye versjonen av atombomben B-61Mod12 ment å bli standardammunisjon for delt avskrekking.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Tyskland | Militære allianser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler