Hvorfor er franske skip ofte utilstrekkelig utstyrt?

For noen dager siden, en artikkel fra Sea and Marine forårsaket et visst medievanvidd i den nasjonale forsvarssfæren. Han forklarte at Bretagne fregatten avtil den nasjonale marinen, et skip i Aquitaine-klassen, hadde sett sine R-ECM-jammere, utstyr designet av Thales, som lar skipet blokkere skipsradarer, men også motsatte anti-skipsmissiler, fjernet for å utstyre den nye Lorraine-fregatten. Faktisk ble bare 7 partier med jammere faktisk beordret av den franske marinen til å utstyre sine 8 FREMM-fregatter, og etterlate et skip permanent uten disse systemene, selv om de anses som kritiske for førsteklasses skip, som sannsynligvis vil operere i svært høye høydesoner. intensitet i møte med betydelige trusler, selv om, husk, vedlikeholdsplanen for franske fregatter tilsier at det til enhver tid er minst én fregatt av Aquitaine-klassen under vedlikehold. Imidlertid er den nylige episoden av den russiske krysseren Moskva, sterkt skadet av det som ser ut til å være to ukrainske Neptun-antiskipsmissiler, en betimelig påminnelse om behovet for denne typen utstyr for slike skip.

Det må sies at tilfellet med R-ECM-jammere på FREMM-fregattene bare representerer toppen av et mye større isfjell, den franske marinen er vant til kronisk underutstyr på skipene sine. Dermed skulle de lette snikefregattene i La Fayette-klassen i utgangspunktet utstyres med en skrogekkolodd, torpedorør og et vertikalt utskytningssystem for sine luftvernmissiler, for til slutt bare å være utstyrt med ingenting av dette utstyret, noe som fratok skipet anti-ubåtevner og begrenser dens antifly- og antimissilforsvarsevner. Likeledes har de 3 Mistral-klassens helikopterskip, skip som anses som nøkkelskip (hovedskip på engelsk) av den franske marinen, bare med svært begrensede selvforsvarsmidler med to luftvernsystemer på svært kort rekkevidde av SIMBAD og reduserte jamming-evner. Til og med de nye forsvars- og intervensjonsfregattene, som skal settes i drift fra 2026, vil kun frakte 16 vertikale siloer for luftvernmissiler, og vil ikke ha noen jammere eller noe nært anti-missilsystem, i motsetning til deres greske kolleger bevæpnet med 32 siloer og en SeaRam CIWS. Når det gjelder de svært etterlengtede Patrollers of the High Seas, som vil erstatte de antediluvianske A69-ene, vil de bare ha, som tung bevæpning, en enkel 40mm Rapid Fire CTAS kanon, og selv om de vil bære en skrogsonar, vil de ikke ha noe luftvernsystem med kort rekkevidde, og heller ikke torpedoer som er relativt nyttige for krigføring mot ubåter.

FLF Marine Nationale Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Russisk-ukrainsk konflikt
Den første stealth fregatten i verden, Lafayette mottok aldri utstyret som ville tillate den å bli betraktet som en 1. rang fregatt.

Faktisk utgjør eksemplet med R-ECM-jammere fra Bretagne bare ett eksempel blant mange andre på en dyp og langvarig trend i den franske marinen, som har mange fartøyer som ikke er tilstrekkelig utstyrt og bevæpnet til å operere i kamp. Vi kan derfor undres over årsakene til disse voldgiftene, utført både av Sjøforsvarets planlegging og av Forsvarsdepartementet. Åpenbart er forklaringen fremfor alt budsjettmessig, da Sjøforsvaret hvert år bare har et budsjett på rundt 1 til 1,5 milliarder euro for sitt nye utstyr (unntatt avskrekking), utilstrekkelig til å bygge og utstyre en flåte av den størrelsen Paris ønsker. Imidlertid kunne generalstaben til den nasjonale marinen ha bestemt seg for å redusere størrelsen på flåten, for å overføre de frigitte budsjettene til nødvendig utstyr. Men en slik avgjørelse ville føre med seg mange vanskeligheter med betydelige konsekvenser for franske marinekapasiteter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Russisk-ukrainsk konflikt

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler