Den amerikanske hæren velger SIG Sauer for sine angrepsrifler og sin nye generasjon infanterimaskingevær

US Army's Next Generation Squad Weapon-program ble lansert i 2017 og hadde som mål å utvikle en ny generasjon infanterivåpen for å erstatte M4A1 angrepsriflene, M249 og M240 infanteri maskingevær, samt 5,56 ammunisjon .XNUMX mm NATO, bedømt av Amerikansk generalstab som utilstrekkelig i møte med demokratiseringen av ballistisk beskyttelse.

Integrert i BIG 6 superprogrammet begynte NGSW-programmet med å velge, i august 2019, en 6,8 mm smart rund betegnet XM1186, avledet fra et kaliber utviklet av Remington RPC på begynnelsen av 2000-tallet, og forlot den en gang nevnte ideen om teleskopert ammunisjon som, ifølge den amerikanske hæren, ville ha generert for mange logistiske og industrielle begrensninger.

I begynnelsen av januar 2022 tildelte den amerikanske hæren selskapet Vortex Optics en kontrakt på 2,7 milliarder dollar for levering av 250.000 157 XMXNUMX NGSW-FC siktesystemer (Fire Control), dag og natt sikteutstyr som inneholder mange nye teknologier, som må finne sted på både automatgevær- og maskingeværversjonene av programmet.

Den amerikanske hæren måtte da bare velge mellom de to finalistene til konkurransen om selve våpnene, mellom Lonestar Future Weapons-modellen assosiert med Beretta USA basert på en Bullpup-design (magasin og kammer bak i grepet, som med Famas) , og det tradisjonelt designede MCX Spear fra SIG Sauer Inc.

Det er nå gjort, den amerikanske hæren har tildelt Sig Sauer kontrakten rettet mot å utvikle og produsere XM-5 angrepsriflen som skal erstatte M-4A1, og en 250-måneders prosess med tester og eksperimenter.

Våpensmeden ble tildelt en kontrakt på 20,4 millioner dollar for å levere våpnene, men også ammunisjonen, delene og servicen, for å fortsette testene, for å begynne å teste prototypene i 2023 som planlagt av den amerikanske hæren.

XM-5 angrepsriflen og XM-250 maskingeværet (øverst) vil dele en enkelt kaliber på 6.8 mm
XM-5 automatgeværet og XM-250 maskingeværet (øverst) vil dele en enkelt kaliber på 6.8 mm

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 håndvåpen | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler