Frankrike skal levere CAESAR mobile artillerisystemer til Ukraina

- Annonse -

Oppdatering 23/04: Informasjonen som rapporterte Caesar-fradraget fra den marokkanske orden var feil, andre ledd ble derfor endret etter denne nye informasjonen.

I et intervju med fokus på internasjonale politiske spørsmål gitt til qRegionalavisen i Vest-Frankrike, indikerte president Macron at utover den diplomatiske innsatsen utført i koordinering med Ukraina for å opprettholde kontakten med Kreml, hadde Frankrike også trappet opp sin innsats for å levere våpen til Ukraina, med henvisning til panservernraketter. MILAN så vel som, og dette er en først, 155 mm CAESAR mobile artillerisystemer, en pistol kjent for sin store presisjon, rekkevidde og store mobilitet. Ved første øyekast virket denne erklæringen overraskende, siden Frankrike aldri hadde nevnt et slikt initiativ, og spesielt siden Hæren har i dag bare 76 CAESAR-kanoner, knapt det antallet som kreves for å oppfylle sin operasjonelle kontrakt med NATO. Vi kunne da tenke at presidenten hadde gjort en feil, eller hadde forvekslet det med annet utstyr som SATCP Mistral-luftvernmissilet som vi også vet ble levert til ukrainerne.

Informasjon innhentet, dette er ikke tilfelle, og Frankrike vil faktisk levere et batteri med CAESAR-systemer til Ukraina, "mindre enn 10" ifølge våre kilder. Disse kanonene vil bli tatt fra beholdningen av franske systemer, uten å påvirke forsyningen av systemer i regimentene. I motsetning til det vi i utgangspunktet hadde skrevet, vil disse kanonene ikke bli tatt fra Nexter-produksjonslinjene som pågår for eksport, da industrimannen selv har oppdaget denne presidentbeslutningen i pressen. Etter all sannsynlighet vil systemene som vil bli sendt til Ukraina derfor bli hentet fra Hærens regenererende lagre, uten at det påvirker forsyningen av regimentene, og vil deretter bli kompensert av en ny ordre, sannsynligvis innenfor rammen av ordren kunngjort på starten på året for 33 nye generasjoner CAESAR-systemer som skal erstatte AUF1 selvgående kanoner som har nådd slutten av livet.

- Annonse -
caesar Nyheter Forsvar | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt
CAESARs rekkevidde og nøyaktighet overgår langt de til tilsvarende russiske systemer som for tiden er i bruk

Siden starten av den russiske offensiven har Frankrike alltid vært spesielt diskret når det gjelder sine våpenleveranser til Ukraina, noe som ofte har gitt landet unødig kritikk fra visse statsoverhoder. Øst-Europa like dårlig informert som de er tvingende. Imidlertid hadde Paris til nå begrenset seg til levering av ammunisjon, drivstoff, beskyttelsessystemer og visse missiler som MILAN og Mistral. Faktisk utgjør den kommende leveringen av mobile artillerisystemer av kaliber CAESAR en reell utvikling av franske posisjoner i denne konflikten, mens sistnevnte ifølge president Macron ikke har hatt kontakt med sin russiske motpart siden avsløringene av Boucha. massakre. Og ved å levere CAESAR-er svarer Paris mest sannsynlig på det mest presserende behovet for de ukrainske hærene som står overfor den russiske offensiven i Donbass, som blir til et slag med artilleri og ildkraft, og mer som et forsøk på krig. starten på krigen.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

6 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler