Storbritannia vil ha flere F-35B og A400M

Som de fleste europeiske hærer led de britiske militærstyrkene de budsjettmessige konsekvensene av fredens fordeler mellom midten av 90-tallet og 2010-tallet. På den annen side, på grunn av den betydelige britiske deltakelsen i Golfen under andre verdenskrig, og i Afghanistan-kampanjen , eroderte disse raskt sine operative reserver, til det punktet at de var på randen av et globalt kapasitetsbrudd på begynnelsen av 2010-tallet. Hvis visse spesifikke kapasitetsbrudd faktisk fant sted, som i tilfellet maritim patrulje eller marineaeronautikk om bord kapasitet, begynte London i 2012 å øke sine investeringer, for å rekonstruere og modernisere landets militære kapasiteter. I 2020 kunngjorde Boris Johnson-regjeringen en frivillig investeringsplan for å oppnå en forsvarsinnsats på 2025 % av BNP, eller 2,2 milliarder euro, innen 60.

Det skal sies at det er mange prosjekter for de britiske hærene, som samtidig må fylle på panserflåten, artilleriet og fregattflåten, samtidig som de fullfører de nødvendige investeringene for de nye atomrakettubåtene. I tillegg må London også modernisere og utvide sin luftmakt, med anskaffelse av Boeing P-8A Poseidon maritime patruljefly, E-7 Wedgetail lufttrafikkkontrollfly, nye Chinook- og Apache-helikoptre, og utvidelse av jager- og transportflåten . Det er nettopp om dette emnet at, som en del av det forberedende arbeidet for fremtidige forsvarsinvesteringer, bekreftet forsvarssekretær Jeremy Quin overfor parlamentet at nye F-35B jagerfly og nye A400M Atlas transportfly ville snart bli anskaffet for Royal Air Force.

P8 RAF Defense News | Jagerfly | Transport Luftfart
Fra 2011 og tilbaketrekningen av Nimrods, og 2019 og inntreden i operativ tjeneste av den første P-8A Poseidon, hadde ikke Royal Air Force lenger maritime patruljeevner.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Transport Luftfart

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler