Naval Group trekker seg fra Indias P75i AIP ubåtkonkurranse

Inntil nylig, Naval Group ble ansett som en av favorittene i P75i-konkurransen lansert i 2017 av New Delhi med sikte på å lokalt designe og bygge 6 nye angrepsubåter utstyrt med et anaerobt fremdriftssystem, betegnet med det engelske akronymet AIP for Air Independent Propulsion. Den franske spesialisten på militære skip og ubåter kunne faktisk stole på det forrige P75-programmet, lansert i 1999, basert på Scorpene-ubåten, og hvorav den 6. og siste enheten ble skutt opp onsdag 20. april. Etter en vanskelig start, som ofte er tilfellet i India, klarte programmet å stole på en effektiv industriell dynamikk med Mazagon Dock Limited-verft i Bombay, og leveranser fulgte i jevnt tempou de siste årene, og tilbyr den indiske marinen en ny høyytelses og spesielt diskret ubåt, langt overlegen Kilo og Type 209 som fortsatt er i drift.

Denne vanskelige konkurransen førte til at det svenske konsernet Saab og dets skipsbygger Kockums kastet inn håndkleet i 2020, og den tyske spesialisten TKMS hadde også kunngjort at de ønsket å trekke seg i oktober 2020, og etterlot seg baree russiske Rubin med Amur-klassen, det spanske Navantia med S-80, den sørkoreanske Huyndai med DSME-3000 avledet fra Dosan Ahn Changho klasseog den franske marinegruppen med SMX 3.0 å konkurrere. Det ser ut til at TKMS har gått tilbake og holdt seg i konkurransen med sin Type 214. Men alt førte til å tro at New Delhi så på Paris' tilbud med stor velvilje, inntil betingelsene for å tildele kontrakten ble modifisert av indiske myndigheter, og krevde at det anaerobe fremdriftssystemet foreslått av produsentene allerede var i bruk om bord på operative skip. Dessverre for Naval Group, neste generasjons AIP-system foreslått har aldri blitt installert på et skip, faktisk ekskluderer den franske gruppen fra konkurransen.

Kalvari klasse Nyheter Forsvar | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Vagsheer, den sjette og siste ubåten i Kalvari-klassen designet av Naval Group, ble skutt opp 6. april 20 i Bombay

Imidlertid kan dette nye kravet lyde dødsstøtet for selve P75i-programmet, siden av alle ubåtene som gjenstår i drift, er det bare den sørkoreanske modellen som faktisk er i bruk, så vel som den til den tyske Type 214 om noe. TKMS har bestemt seg for å gå tilbake til konkurransen. I virkeligheten virker de første kravene til programmet, de som førte til at svenskene og tyskerne kastet inn håndkleet, og japanerne til ikke å konkurrere, motstridende med de nye publiserte kravene, som faktisk ekskluderer Naval Group, men også tilbudet fra Russiske Rubin i samme sak som det franske konsernet, og spanske S80 som ennå ikke er operativt. Stemmer er allerede hevet på subkontinentet mot dette nye kravet som fører til en konkurranse med en enkelt budgiver, den sørkoreanske Hyundai, med risikoen som dette medfører for oppførselen og roen til programmet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler