Tyrkia er fortsatt fast bestemt på å motta et andre russisk-laget S-400 luftvernbatteri

Siden starten av den russiske offensiven i Ukraina har Tyrkia visten holdning i samsvar med dens innretting i NATO, særlig ved å stenge sundene og dermed hindre russiske skip posisjonert i Middelhavet fra å forsterke Svartehavsflåten. I tillegg støttet Ankara aktivt Kyivs militære innsats, spesielt ved å levere Bayraktar TB2-droner, sistnevnte har spilt en viktig rolle i trakasseringen av russiske enheter under offensiven mot Kiev, samt i gjennomføringen av ukrainske angrep mot russiske marineenheter tilstede i Svartehavet, blant annet mot krysseren Moskva. Denne endringen i holdning førte til en viss normalisering av forholdet til Hellas og Frankrike, i det minste i utseende, fordi Hellenic Mirage 2000-tallet fortsatte, gjennom hele denne perioden, å avskjære tyrkiske F-16 og F4 som prøvde å trenge inn i Athens luftrom.

Man skulle tro at Ankara ønsket å utnytte denne nye positive dynamikken for å normalisere forholdet til EU og USA, spesielt siden de amerikanske og europeiske sanksjonene mot økonomien og forsvarsindustrien i land har skapt alvorlige problemer for President Erdogan som må møte galopperende inflasjon og opphør av en rekke forsvarsprogrammer som er emblematiske for styringen, for eksempel Altay kampvogn eller TFX jagerfly. Under disse forholdene, kunngjøringen fra den tyrkiske ministeren med ansvar for forsvarsindustrien, Ismael Demir, i et intervju gitt til landets medier, fremstår tydeligvis som en skuffelse for europeere og amerikanere.

Forsvarsnyheter | Militære allianser | Russisk-ukrainsk konflikt
Mange tyrkiske forsvarsindustrielle programmer, som TF-X-jagerflyet, har gått på tomgang siden implementeringen av vestlige sanksjoner mot Ankara

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler