Top Gun: Maverick, den etterlengtede filmen av vestlige luftstyrker

Det er sjelden at en enkelt film har hatt så stor innvirkning på en hel generasjon unge piloter. Siden utgivelsen i 1986, og fortsatt i dag, har det store flertallet av kandidatene til militærpilotvalg i USA, i Europa og mer generelt, i hele den vestlige verden, blitt mer enn påvirket av denne filmen. Mens de vestlige luftstyrkene for det meste og i flere år har stått overfor et betydelig underskudd av kandidater, representerer den kommende ankomsten av Top Gun: Maverick derfor et viktig og utilslørt håp, selv om spenningene i verden fortsetter å vokse, og at luftkomponenten i styrkene blir mer og mer teknisk og krever profiler deretter, og at rekrutteringskampanjer har slitt med å svare på dette de siste årene.

I 1991, da jeg deltok i kåringene til det franske marineflygerkurset, var det ingen kandidat som ikke kunne filmen utenat, og som ikke drømte om å være om bord i et av disse flyene. Senere, etter å ha passert valgene ombord og sluttet seg til felleskjernen med Luftforsvaret i Cognac, hadde alle pilotstudentene på seg jakker prydet med lapper og solbriller så snart de satte sin fot utenfor basen. Noen år senere, en gang i en operativ enhet, la jeg merke til at filmens innflytelse gikk langt utover den lille kretsen av piloter, og hadde påvirket alle nykommere, enten de fløy eller ikke, innen marineaeronautikk. , som i luften. Makt. Fenomenet var også det samme i hele Europa og USA, med en massiv og konstant tilstrømning av kandidater til alle spesialiteter knyttet til luftfart i mange år.

skyfighter 2011 Nyheter Forsvar | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon
Den kinesiske filmen Sky Fighter fra 2011 bruker mange koder fra Top Gun (1986), inkludert i manuset

For den nasjonale marinen som for hæren, luftforsvaret, det amerikanske luftforsvaret og den amerikanske marinen, hadde denne filmen faktisk utgjort den beste forfremmelses- og rekrutteringskampanjen som noen gang er organisert, og dette så mye som dens effektivitet varte i mer enn et tiår , og som sagt i innledningen, fortsetter til og med å merkes mer enn 35 år etter utgivelsen på kino. Dessuten har mange hærer forsøkt å reprodusere metoden med andre filmer, enten Russland med den nylige Nebo (2021), Kina med Sky Fighter (2011), Sør-Korea med Windfighter (2013) eller Frankrike med Knights of Heaven (2005). Utover det eneste temaet jagerfly, har hærene ved flere anledninger støttet kinematografiske prosjekter nettopp for å oppmuntre til kall, slik tilfellet var for den amerikanske marinen med ubåtfilmen Hunter-Killer fra 2018, men også gjennom TV-serier, som The Last Ship (2014-2018) og JAG (1995-2005) for den amerikanske marinen, eller den utmerkede Sea Patrol (2007-2011) for Royal Australian Navy, uten å glemme begge franske seriene Les Chevaliers du Ciel (1967-1970 og 1988) .


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarsinstitusjonell kommunikasjon

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler