India suspenderer ordren på 10 russiske Ka-31 marinehelikoptre

- Annonse -

Siden starten av konflikten i Ukraina er det vanlig å lese at Russland er enstemmig mot den i verden, med unntak av noen få satellittdiktaturer, som Syria eller Venezuela. Hvis det er sant at et flertall av landene under avstemningene i FN støttet forslagene mot Moskva, foretrakk mange land, og ikke minst, å avstå fra å stemme fremfor å ta stilling mot Russland. Dette var spesielt tilfelle for Kina, men også for Brasil, Sør-Afrika og India, de 4 andre medlemmene av BRICS-formatet. Hvis New Delhi verken fordømte eller støttet den russiske militære intervensjonen i Ukraina, med tanke på at det var en europeisk affære, har indiske myndigheter nettopp kunngjort ensidig og ubegrenset suspensjon av forhandlinger knyttet til anskaffelse av 10 Kamov Ka-31 marinehelikoptre nær Moskva.

For indiske myndigheter er det på ingen måte snakk om å ta stilling mot Moskva, selv om avgjørelsen faktisk er knyttet til krigen i Ukraina, eller snarere til dens konsekvenser. Faktisk, ifølge den publiserte pressemeldingen, anslår New Delhi at fra nå av vil den russiske luftfartsforsvarsindustrien ikke lenger være i stand til å overholde tidsfristene som kreves for å produsere og levere flyet som skal bevæpne det nye indiske hangarskipet, INS Vikrant , som skal settes i drift i sommer. For Moskva er dette et hardt slag, på grunn av kontraktsbeløpet som åpenbart representerer 520 millioner dollar, men også fordi det bekrefter det som til nå bare var rykter: strenge vestlige sanksjoner mot Russland er nå alvorlige handicap for landets forsvarsindustri.

IAC1 INS Vikrant Defense News | Russisk-ukrainsk konflikt | Konstruksjon av militærhelikoptre
Hangarskipet INS Vikrant skal gå i tjeneste i sommer med den indiske marinen

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt | Konstruksjon av militærhelikoptre

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler