En ny modell av atomangrepsubåt identifisert i Kina

- Annonse -

Hvis all medieoppmerksomhet i dag fokuseres på utviklingen i konflikten i Ukraina, fortsetter andre operasjonsteatre og potensielle konfrontasjoner å utvikle seg. Dette er spesielt tilfellet i Asia og det Indo-Stillehavs-teateret, ettersom kunngjøringer følger hverandre angående utviklingen av nye kapasiteter i Taiwan, Japan, Sør-Korea og spesielt Folkerepublikken Kina.

Blant disse avsløringene, sendingen av et satellittbilde som viser en ny modell av kinesisk atomangrepsubåt fortjener spesiell oppmerksomhet, ettersom undervannsdimensjonen i årene som kommer vil utgjøre et stort område for konfrontasjon mellom Beijing og den vestlige leiren.

Inntil nylig ble kinesiske militære nedsenkbare fartøyer ansett av lavere kvalitet, og hadde rykte på seg for å være mindre effektive og fremfor alt mye mer støyende enn deres mest moderne vestlige kolleger.

- Annonse -

Men med ankomsten av Yuan-klasse Type 039A konvensjonelle anaerobisk drevne ubåter (2006), deretter endringer i Type 093A atomangrepsubåt av Shang II-klassen (2015), hadde vist at Beijing raskt hadde innhentet dette området.

Det nye satellittbildet av Planet Labs (Hovedillustrasjon) viser en ny SSN-modell som ferdigstilles ved Huludao-verftet i Nord-Kina.

Selv om bildekvaliteten ikke er optimal, markerer to aspekter likevel en dyp evolusjon angående Shang II-klassen, med tillegg av vertikale utskytningssystemer samt en pumpe-jet-type kanalpropell, noe som antyder ytterligere forbedrede operasjonelle og akustiske evner for kinesisk ubåtflåte.

- Annonse -
Type 093A Shang II-klasse atomangrepsubåt
Kina justerer til dags dato 6 SSN Type 093 er 4 Type 093A. Hver ubåt har sine egne egenskaper og modifikasjoner, noe som antyder at Shang I/II-klassen er like mye en operasjonsklasse som en teknologisk modningsklasse.

Det generelle utseendet til den nye ubåten, så vel som dens lengde anslått til 110 meter, antyder at det ikke er en ny klasse av kinesisk SSN, men en betydelig utvikling av Type 093A Shang II.

Imidlertid overgår de to observerte evolusjonene langt de iterative evolusjonene observert på hver av Shang II-ene som er observert til dags dato, noe som antyder at dette faktisk er en stor utvikling av modellen, og derfor sannsynligvis en ny klasse, midlertidig identifisert som Type 093B, og ikke av den nye klassen av SSN Type 095 er under utforming.

Vi kan lett forestille oss at denne nye klassen vil utgjøre et nytt stadium i den raske utviklingen av undervannskunnskap og teknologier til kinesiske verft.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Militær marinekonstruksjon

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler