General Atomics introduserer Eaglet lettvekts luftbåren drone for høy intensitet

Siden den første MALE MQ-1 Predator-dronen ble tatt i bruk i US Air Force i 1995, har rollen til disse bakkepiloterte flyene med en autonomi på mer enn 24 timer fortsatt å vokse i verdens hærer. Nå bruker de fleste av verdens store hærer denne typen drone, eller dens etterfølger MQ-9 Reaper, til å utføre etterretnings- og noen ganger streikeoppdrag i lavintensive teatre, slik tilfellet var under de irakiske kampanjene. og afghansk for USA, eller for Operasjon Barkhane i Sahel for de franske hærene. På den annen side, som allerede har vist seg Rovdyr og Reaper tap i Libya og Jemen, så snart motstanderen har avanserte luftvernsystemer, viser disse dronene seg å være svært sårbare, langt utover det anskaffelses- og implementeringskostnadene deres ikke kan støtte.

For å fortsette å ha denne typen informasjon og streikeevner i et omstridt miljø, er to løsninger tilgjengelige for de væpnede styrkene. Den første er å bruke lettere og mer økonomiske droner, og å akseptere det sannsynlige tapet hvis det skulle nærme seg et motsatt luftvern- eller antidronesystem. Dette er spesielt tilnærmingen som ble tatt i bruk av tyrkiske Baykar med sin nå berømte TB2 Bayraktar, som viste seg under Nagorno-Karabakh-konflikten, og som har steget til rangering av nasjonalt symbol for ukrainerne siden starten av den russiske aggresjonen. Mindre og mer økonomisk enn MQ-9, med en enhetspris på rundt $4 til $5 millioner, tillot TB2 ukrainske styrker å følge fremgangen til russiske offensiver for å koordinere angrep og motangrep på fiendens logistiske linjer, men også for å utføre streik mot luftvernsystemene TOR, Pantsir og Buk som skal beskytte russiske konvoier. Men selv om ukrainerne brukte sine Bayraktar veldig effektivt, opplevde de betydelig slitasje når de ble konfrontert med moderne TOR-M2 eller Buk-M2/3 luftvernsystemer riktig brukt av de russiske styrkene.

General atomics Eaglet Model News Defense | Russisk-ukrainsk konflikt | Kampdroner
Eaglet er en kompakt drone drevet av en trekkraftpropell, men hvis form antyder en viss dimensjon av stealth

Resultatene registrert av de ukrainske TB2-ene førte til at mange kommentatorer og analytikere av forsvarsspørsmål i Europa, og spesielt i Frankrike, anbefalte anskaffelse eller utvikling av denne typen lavkostdroner. Men hva skal jeg gjøre, under disse forholdene, med MALE Reaper-droneflåtene som allerede er anskaffet? som forventes å forbli i tjeneste til midten av neste tiår, mens de fortsatt forblir veldig effektive i teatre med lav intensitet? Designeren av Predator and the Reaper, American General Atomics, tilbyr nå en løsning på dette dilemmaet med den lette luftbårne dronen Eaglet. Designet for å transporteres og betjenes av MALE Grey Eagle, Reaper og Gardian droner, er Eaglet en liten drone med et vingespenn på 3 meter utvidet og en vekt på 90 kg, i stand til å bære en nyttelast på 15 kg i 8 timer eller 800 km med en hastighet på 200 km/t. Det lar dermed brukeren holde en trygg avstand fra motsatte luftvernforsvar, samtidig som den distribuerer elektronisk og elektroptisk intelligens og lokaliseringsevner over slagmarken.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt | Kampdroner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler