Den europeiske superhastighets Racer-helikopterdemonstratoren vil fly innen slutten av året!

- Annonse -

Blant de mange lærdommene som kom ut av Ukraina-krigen, ble sårbarheten til kamphelikoptre spesielt fremhevet, til det punktet at til tross for åpenbar materiell overlegenhet i dette området, ble russiske flykampevner i stor grad underutnyttet etter katastrofen etter angrepet på Hostomel flyplass. På grunn av deres lave hastighet ble russiske fly lett målrettet av ukrainske luftvernsystemer, og spesielt MANPADS infanterimissiler. I tillegg fremhevet ødeleggelsen på bakken av nesten 40 fly på Kherson-basen ved artilleriangrep også forpliktelsen til å utplassere disse flyene fra baser mye lenger fra inngrepslinjen enn tidligere antatt. Faktisk, hvis konseptet med aerocombat i seg selv ikke settes i tvil, viser krigen i Ukraina at det nå er viktig å ha fly som både er raskere og har en rekkevidde mye større enn helikoptre av Mi-8, Mi -35, Mi-28 og annen russisk Ka-52 generasjon.

Denne observasjonen er ikke i seg selv en åpenbaring. Future Vertical Lift-programmet, en av de 6 pilarene i den amerikanske hærens BIG 6 superprogram, har nettopp som mål å utvikle ny generasjons helikoptre som oppfyller disse nøyaktige spesifikasjonene, med FLRAA-programmene (Future Long Range Assault Aircraft) ment å erstatte UH-60 Black Hawk manøvreringshelikopteret, Og FARA (Future Attack and Reconnaissance Aircraft) for erstatning av OH-58 Kiowa (trukket tilbake i 2014) og en del av AH-64 Apache. Blant kravene til den amerikanske hæren må hvert av flyene kunne overskride hastigheten på 200 knop, være 50 % raskere enn flyet de skal erstatte, men også tilby sammenlignbare økninger i lengde. For å svare på dette, stolte de to flyprodusentene valgt av den amerikanske hæren på vipperotorteknologi for V-280 Valor fra Bell, eller motroterende rotorer og skyvepropeller for Raider-X og Défiant fra Sikorsky. Selv om disse teknologiene effektivt oppfyller forventningene til den amerikanske hæren, er de imidlertid komplekse å designe og vedlikeholde, og dyre å anskaffe og vedlikeholde.

V280 1 Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt | Konstruksjon av militærhelikoptre
Rask og effektiv, Bell V-280 Valor er avhengig av vipperotorer som er iboende komplekse og tunge å vedlikeholde

I Europa er Airbus Helicoptere også forpliktet til denne utfordringen med superhastighetshelikoptre, med X-3-demonstratoren, som foretok sin første flytur i 2010, og som klarer å nå 254 knop (472 km/t) i planflyging. m juni 3000. Men i motsetning til de amerikanske enhetene, stolte den europeiske demonstranten på en tilnærming som var like elegant som den var nyskapende, ved å plassere to naceller utstyrt med trekkpropeller på hver side av cellen. På denne måten ga nacellene den nødvendige trekkraften for å øke hastigheten til enheten, og tok den nødvendige energien direkte fra de to RTM2013-turbinene som utstyrte enheten, og sikret dermed antimomentfunksjonen med hensyn til hovedskruen. Det er på dette teknologiske grunnlaget at Racer-programmet ble utviklet. Etterfølger til -med hensyn til et tilsvarende helikopter, for å møte visse behov som for eksempel sjøredning. Det burde denne svært lovende demonstranten, som nå er under montering foreta sin første flytur innen utgangen av året.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt | Konstruksjon av militærhelikoptre

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler