Den amerikanske hæren forlater sitt strategiske langdistansekanon-supervåpenprogram

- Annonse -

Stilt overfor den sannsynlige gjenkomsten av internasjonale spenninger og risikoen for høyintensitetskonflikt, forpliktet den amerikanske hæren seg i 2017 til å lansere en ny superprogram betegnet BIG 6, med henvisning til super BIG 5-programmet på begynnelsen av 70-tallet som blant annet fødte Bradley-, Patriot- og UH-60 Black Hawk-helikopteret. Blant de kritiske pilarene i BIG 6, sammen med Future Vertical Lift-programmet for å erstatte kamphelikoptre og Valgfritt bemannet kampkjøretøy-program for å erstatte Bradleys, bærebjelken Lang rekkevidde presisjonsbrann, rettet mot å gi den amerikanske hæren ny generasjon artilleri. Denne søylen er i seg selv basert på flere programmer, bl.a Extended Range Cannon Artillery eller ERCA å erstatte M109 selvgående kanoner, den Lang rekkevidde hypersonic våpen eller LRHW å utstyre langtrekkende taktisk artilleri med hypersoniske missiler, Mid Range Antiship Missile eller MRC for å rekonstruere en anti-skip kystbatterikapasitet, Precision Strike Missile eller PrSM for å erstatte ballistiske systemer av Himars-typen, og til slutt, den mest ambisjonelle, den strategiske Long-Range Cannon, et program som tar sikte på å designe en svært lang rekkevidde kanon som er i stand til å treffe mål 1650 km unna.

Det er nettopp dette siste programmet dødsmeldingen har nettopp blitt annonsert av den amerikanske hæren som en del av diskusjonene rundt 2023-budsjettet, under press fra den amerikanske kongressen. Faktisk, ifølge de amerikanske parlamentarikerne, de teknologiske og operasjonelle ambisjonene til dette programmet er slike at det ville være nødvendig å investere kolossale summer for å overvinne det, blant annet ved å restrukturere de amerikanske hærens enheter for å utnytte en slik evne. I den nåværende spenningssammenhengen, mens investeringsnødsituasjoner øker over Atlanterhavet som i Europa, for å håndtere de mange foreldelsene som ikke er adressert av to tiår med underinvesteringer i forsvaret, og spenningene fortsetter å vokse i Europa, men også i Stillehavet. Med andre ord, for Kongressen, hvis SLRC-programmet faktisk utgjorde en interessant teknologisk gevinst, kan det ikke lenger støttes når mer presserende behov må dekkes.

XM1299 ERCA amerikansk artilleri e1651593040770 Forsvarsnyheter | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt
ERCA-programmet er designet for å treffe mål opp til 100 km med additive fremdriftsskaller

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler