Ny kinesisk maktdemonstrasjon rundt Taiwan etter besøket av en amerikansk senator

Hvis medieoppmerksomheten rettes mot krigen i Ukraina, fortsetter spenningen mellom Beijing og Washington om øya Taiwan å vokse, med mange maktdemonstrasjoner utført av de kinesiske og amerikanske hærene nær den uavhengige øya. Denne helgen deltok således marinegruppene til hangarskipene USS Ronald Reagan og USS Abraham Lincoln i en stor fellesøvelse mellom den japanske øya Okinawa og Taiwan, etter at den kinesiske marinegruppen til hangarskipet Liaoning kom tilbake fra en øvelse i Vestlige Stillehavet via Miyako-stredet noen dager tidligere. I dag gjennomførte 30 kampfly fra de kinesiske luftstyrkene, som allerede har vært tilfelle flere ganger i 2 år nå, et luftoppdrag ved å trenge inn i luftidentifikasjonssonen sør på øya Taiwan, og utgjør det nest største oppdraget. av denne typen i år, etter at 39 kinesiske fly deltok i et lignende oppdrag 23. januar, uten å nå rekorden på 52 enheter fra 10. april 2021.

Som alltid handlet det om at Beijing uttrykte sin irritasjon som svar på en amerikansk aksjon, i dette tilfellet det offisielle besøket til den demokratiske senatoren Tammy Duckworth, og hennes delegasjon, under et 3-dagers offisielt besøk på den uavhengige øya for å møte, blant annet flere lokale og regionale folkevalgte. Det må sies at Tammy Duckworth er en betydelig skikkelse i det amerikanske senatet så vel som i Senatets væpnede tjenester og det demokratiske partiet. En tidligere helikopterpilot i den amerikanske hæren mistet begge beina da hennes UH-60 Black Hawk ble skutt ned av RPG-brann i 2004 i Irak, og tvang henne til å gjennomgå to år med intens rehabilitering før hun vervet seg til politikk i det demokratiske partiet, ikke uten å motta det prestisjetunge Purple Heart. Etter å ha engasjert seg i Obama-administrasjonen for å støtte veteranenes sak, ble hun i 2011 valgt inn i Representantenes hus for delstaten Illinois, før hun ble valgt til statssenator i 2016. Veldig populær i de væpnede styrkene ble hun en gang vurdert for Joe Bidens visepresidentskap, før han valgte Kamala Harris til denne stillingen.

Kinesiske flyvåpen Su35 Defense News | Jagerfly | Maritime Patrol Aviation
2 kinesiske Su-35 deltok i 30. mai-oppdraget rundt Taiwan

Mer enn vanlig, bestod luftinnretningen som ble utplassert av Beijing for å protestere mot besøket til den amerikanske senatoren, av mange forskjellige modeller: 2 KJ-500 tidlig luftvarsling, 4 Y-8 elektronisk etterretning, en Y -8 elektronisk krigføring, en Y-8 maritim patrulje samt en flåte på 14 jagerfly bestående av 6 J-16, 4 J-10, 2 Su-30 og, mer sjelden, 2 Su-35. Vi vil imidlertid legge merke til fraværet av H-6 tunge bombefly med lang rekkevidde, men også av påfyllingsfly under flyvningen, en evne som fortsatt er embryonal, selv om den er i rask utvikling innen luftstyrkene til Folkehæren. Utover det rent symbolske aspektet, kan det å bringe sammen slike forskjellige fly med så forskjellige kapasiteter virke mer som en luftparadeøvelse enn en demonstrasjon av militær makt. Imidlertid, som ofte er tilfellet med Kina, er motivasjonene og målene knyttet til disse luftoppdragene rundt Taiwan mye mer komplekse og rike enn man oppfatter ved første øyekast.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Maritime Patrol Aviation

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler