Etter 100 dager med krig i Ukraina har Frankrike fortsatt ikke tilpasset sin forsvarsinnsats og ambisjoner

Informasjon viktig : Et teknisk problem hindret abonnenter i å fornye abonnementet med samme e-postadresse. Problemet er nå fikset.

I likhet med angrepet på Polen i 1939 av Nazi-Tyskland, og angrepet av Pearl Harbor av den japanske keiserflåten i 1941, tok utløsningen av den russiske "spesielle militæroperasjonen" i Ukraina, 24. februar 2022, vestlige ledere, inkludert USA Stater, overraskende, spesielt på det strategiske nivået. Ikke bare markerte dette gjenkomsten av høyintensitetskrigføring, men det involverte en av de to viktigste atommaktene på planeten. Enda verre, det fant sted ikke i Midtøsten eller i et uklart land i Kaukasus, men i Europa, et kontinent som i stor grad har blitt bevart de siste tiårene, i hvert fall siden krigene i Jugoslavia. Og det minste som kan sies er at denne nye geopolitiske virkeligheten ikke hadde blitt forutsett av vestlige ledere, og deres hærer var for det meste verken størrelse, organisert og utstyrt for å svare på denne typen engasjement, enten i form av ildkraft , motstandskraft eller reaksjonsevne.

På samme dag som angrepet begynte, Bundeswehrs stabssjef, generalløytnant. Alfons Men, skrev på sin LinkedIn-side at de tyske væpnede styrker, etter 30 år med underinvesteringer, ikke var klare til å svare på denne typen trusler, noe som førte til at den nye kansleren Olaf Scholz presenterte knapt 3 dager senere før Forbundsdagen en svært ambisiøs investeringsplan for raskt å gjenopprette de nødvendige kapasitetene til de tyske hærenes å møte den nye virkeligheten. Dette er basert på en nødkonvolutt på 100 milliarder euro for å finansiere de mest kritiske anskaffelsene på kort sikt, inkludert F-35A kampfly for NATOs atomdelingsoppdrag, jagerfly Typhoon ECR for oppdrag for å undertrykke motstridende luftforsvar, CH-47F Chinook tungtransporthelikoptre å erstatte CH-53 Super Station fra 70-tallet, luftvern- og antimissilforsvarssystemer, pansrede infanteri-kampkjøretøyer og mer enn 20 milliarder euro for å fylle opp lagre av ammunisjon og reservedeler som i stor grad er erodert de siste tiårene, samtidig som finansieringen økes. for kritiske europeiske programmer FCAS, MGCS og Eurodrone.

F35 Militære bakkeallianser | Forsvarsanalyse | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Berlin kunngjorde rekkefølgen av 2 skvadroner av F-35A for å sikre NATOs delte avskrekkingsoppdrag. Denne ordren vil bli finansiert av den eksepsjonelle investeringskonvolutten på €100 milliarder for de tyske hærene annonsert av kansler Scholz.

Denne planen, som ennå ikke har blitt godkjent av Forbundsdagen, men som allerede har støtte fra regjeringskoalisjonen, men også fra den tyske høyresiden til CDU, planlegger å opprettholde nivået på tyske investeringer når det gjelder forsvar i 4 år på sitt 2022-nivå (48 milliarder euro), som vil bli lagt til et gjennomsnitt på 25 milliarder euro i eksepsjonelle investeringer per år frem til 2025, før budsjettet tildelt La Défense økes til 2 % av tysk BNP utover denne fristen. Berlin er imidlertid ikke den eneste europeiske hovedstaden som har kunngjort et betydelig skifte i sin politikk og sine forsvarsambisjoner siden 24. februar. Faktisk har nesten alle europeiske land gjort det samme, Italia har lovet å bringe sine utgifter til 2% av BNP innen 2028, Nederland har gjort det samme, som Sverige, Spania et de fleste østeuropeiske land. Polen, i mellomtiden, sikter nå mot en forsvarsinnsats på 3 % av BNP, akkurat som Hellas. Selv Belgia, selv om NATOs dårlige student på dette området, har annonsert en økning i forsvarsbudsjettet til 1,5 % av BNP, en økning på nesten 50 % sammenlignet med dagens nivå. Men ett land, og ikke minst i Europa, er et unntak på dette området, siden Frankrike så langt ikke har varslet noen utvikling i forsvarsinnsatsen eller ambisjonene på dette området.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

3 Kommentarer

  1. […] De franske myndighetene hadde vært spesielt diskrete på dette området. Det er sant at landet allerede i 2017 hadde påtatt seg et forsøk på å snu investeringskurven i forsvaret, med en strategisk gjennomgang og en lov om militær programmering (LPM) som implementerte en lineær økning i budsjettet til hærene til 1,7, 2022 milliarder euro per år frem til 3, deretter 2023 milliarder euro per år i 2024 og 2022. I tillegg var ikke forsvarsspørsmål en del av de store kampanjetemaene for presidentvalget eller for parlamentsvalget som fulgte , verken fra dens side avtroppende president, og heller ikke opposisjonens, danner en ugjennomsiktig avrettingsmasse rundt emnet gjennom hele denne perioden. I anledning Eurosatory 3-utstillingen i juni i fjor kunngjorde imidlertid den nyvalgte president Macron at en oppdatering av LPM ville være nødvendig for å møte nye forsvarsutfordringer, og bekreftet at landet bør øke sin forsvarsinnsats i årene til komme. For en uke siden var det forsvarsministeren Sebastien Lecornu som bekreftet at budsjettet for de væpnede styrkene faktisk ville øke med 2023 milliarder euro i XNUMX, og dermed reagerer på en rapport fra Revisjonsretten som nylig ble publisert som advarte mot budsjettmessig bærekraft av en slik innsats. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler