FCAS: håndkleet brenner mellom Dassault Aviation og Airbus DS

Det minste vi kan si er at det ikke var rom for optimisme angående FCASs nye generasjons kampflyprogram på Paris Air Forum. Åpenbart har de to hovedaktørene i programmet, franske Dassault Aviation og tyske Airbus Defence & Space, ikke vært i stand til å bli enige om rollefordelingen rundt Next Generation Fighter-pilaren, den mest imponerende av programmet som må utforme kampfly i hjertet av Future Air Combat System, eller FCAS. Og for Eric Trappier, president for Dassault Aviation, er det nå nødvendig at beslutningen tas på politisk nivå, å håpe på å bryte den fastlåste situasjonen som programmet befinner seg i, som ifølge ham allerede har falt flere år etter skjema. , og skal ikke kunne produsere et fullt operativt kampfly før i 2050.

For Dassault Aviation er det ikke snakk om å dele forvaltningen av NGF-pilaren med Airbus DS, slik sistnevnte krever. Den franske luftfartsgruppen mener at den har mye rikere ekspertise på dette området, med erfaringen som er tilegnet rundt programmet Rafale men også andre legendariske fly designet av Dassault Aviation som Mirage 2000, Mirage F1, Super Etendard, Mirage III/5 og Mirage IV, mens Airbus DS bare kan stole på delvis erfaring med programmet Eurofighter Typhoon og Panavia Tornado, to fly designet hovedsakelig av den britiske luftfartsindustrien. I tillegg husket Eric Trappier at for å sikre forvaltningen av NGF-søylen, gikk Frankrike med på å avstå kontrollen over 5 av de 7 andre pilarene i FCAS-programmet, å dele styringen av fremdriftssøylen med den tyske MTU, og å overlate Berlin til styring av Eurodrone-programmet, med de konsekvenser dette medfører. Selv om det ikke er nevnt av den franske lederen, er det også nyttig å huske at tyske selskaper skaffet seg 6 av de 9 pilarene i det fransk-tyske MGCS-kamptankprogrammet, igjen med sikte på å balansere industriell deling mellom Frankrike og Tyskland.

Eurodrone på flukt Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Airbus DS' beslutning om å henvende seg til en amerikansk motor for Eurodrone styrket ytterligere den franske BITDs mistillit til fransk-tysk samarbeid

For Airbus DS og dets administrerende direktør Guillaume Faury er oppfatningen en ganske annen. Den europeiske flyprodusenten anser seg faktisk ikke på noen måte teknologisk eller know-how som dårligere enn sin franske motpart, spesielt ettersom gruppen har utviklet avanserte evner på visse områder de siste årene. som i sniking. Videre, ved å videreformidle posisjonene til Forbundsdagen og Luftwaffe, er det ingen tvil for Tyskland om å finansiere et program som det ikke har full kontroll over, selv om det skulle bli delt med Paris, inkludert teknologier om bord. Til slutt, selv om dette aldri diskuteres åpent, frykter Berlin at ved å avgi kontrollen over NGF til Dassault Aviation, vil FCAS utvikle seg mot et fly som møter over alle forventningene og behovene til de franske luft- og marinestyrkene, og minimerer behovene uttrykt av Luftwaffe.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler