Sverige bestiller 24 ekstra Archer 155 mm mobile artillerisystemer

I anledning Eurosatory 2022-utstillingen signerte direktøren for Swedish Defence Materiel Administration med Lena Gillström, administrerende direktør i BAE, en intensjonsavtale knyttet til oppkjøpet, innen 2025, av 24 155 mm Archer selvgående kanoner for å utstyre en tredje artilleribataljon av den svenske hæren, som allerede har 48 av disse systemene. Denne kontrakten, som har vært diskutert siden 2020, er en del av svenske myndigheters fornyede innsats for å styrke de defensive evnene til landets væpnede styrker, men også for å integreres i NATOs standarder, med en forsvarsinnsats som vil bli hentet fra 1,3 % av BNP i dag til 2 % i 2028, etter å ha nådd et lavpunkt på 0,9 % av BNP i 2015.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler