Hva er de fire store fremskrittene til det nye kinesiske hangarskipet CV-4 Fujian?

- Annonse -

Det nye kinesiske hangarskipet, kalt CV-18 Fujian, ble lansert fredag ​​17. juni 2022 i Shanghai, som markerer et nytt stadium i den industrielle og operasjonelle utviklingen av People's Liberation Army Navy.

Utover en ubestridelig industriell suksess for Beijing, som har lansert, på mindre enn 12 år, tre hangarskip med økende teknologi og tonnasje, utgjør Fujian et viktig aktivum for den kinesiske marinen i dens økende motstand mot den amerikanske marinen og dens allierte, tilbyr flere store fremskritt i egenskapene som kinesiske militære og industrielle aktører vil ha i årene som kommer, alt fra integrert elektrisk fremdrift som baner vei for kjernefysisk fremdrift, til en utvidet luftgruppe om bord som kan sammenlignes med den som er tilgjengelig for den amerikanske marinens superfly. transportører.

CV-18 Fujian er det største ikke-amerikanske militærskipet i historien

Med Fujian etablerer den kinesiske marinen seg nå som den eneste konkurrenten til den amerikanske marinen på havene. Faktisk er det nye kinesiske hangarskipet, med en lengde på 320 meter og en tonnasje estimert mellom 80.000 100.000 og 2005 2007 tonn, ingen ringere enn det mest imponerende ikke-amerikanske krigsskipet som noen gang er bygget, med mål som kan sammenlignes med skipene. -Kitty Hawk klasse fly, de siste konvensjonelt drevne hangarskipene til den amerikanske marinen, hvor den siste enheten ble tatt ut av tjeneste i XNUMX (XNUMX for USS Kennedy-underklassen).

- Annonse -

De tidligere kinesiske hangarskipene, CV16 Liaoning og CV17 Shandong, lansert i henholdsvis 2011 og 2017, med en tonnasje på 65.000 XNUMX tonn, ble avledet fra det russiske hangarskipet Kuznetsov som de deler STOBAR-arkitekturen med springbrett og stopp. det samme gjorde den britiske HMS-dronning Elizabeth II og HMS Prince of Wales.

CV18 Fujian utklasser med mer enn 30 % i tonnasje disse bygningene som til dags dato var de mest imponerende militærskipene utenfor de som ble utplassert av den amerikanske marinen. I tillegg har den en tonnasje som er dobbelt så stor som den til det eneste andre ikke-amerikanske hangarskipet utstyrt med katapulter på planeten, franske Charles de Gaulle og dens 42.000 XNUMX tonn.

liaoning wing hangarskip | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Med et deplasement på 60.000 16 tonn er CV-30 Liaoning 18 % mindre enn den nye CV-XNUMX Fujian

Slike dimensjoner, nær de til USS Enterprise CVN-65, det første atomdrevne hangarskipet som ble med i den amerikanske marinen i 1961, som forlot tjenesten i 2017 og som særlig var en av heltene i filmens første opus. Top Gun, viser at den kinesiske marineindustrien nå har nådd et kompetansenivå som tangerer amerikansk kunnskap på dette feltet, disse.

- Annonse -

Dessuten er Fujian ikke bare imponerende, den er også veldig moderne, inkludert integrert elektrisk fremdrift og et system med tre katapulter og elektromagnetiske stoppetråder som kan sammenlignes med de som utstyrer den splitter nye klassen av luftfartøyer.US Navy-fly, USS Ford.

Som sådan vil det være spesielt interessant å observere tiden som vil være nødvendig for å fullføre skipet, og å erklære det operativt, samt tiden som kreves for å bygge og lansere en svært sannsynlig andre enhet av klassen.

Husk at det bare tok kinesiske verft 3 år å lansere Shandong etter lanseringen av Liaoning, mens det tok mer enn 10 år å relansere sistnevnte etter anskaffelsen fra Russland.

- Annonse -

En integrert elektrisk fremdrift klar for atomkraft

Den marine industrielle strategien brukt av Beijing er, som vi vet, veldig metodisk, og hver nye klasse er beriket av prestasjonene til den forrige, enten det er på det teknologiske, industrielle eller operasjonelle området, og dette i en svært vedvarende dynamikk.


LOGO meta defense 70 hangarskip | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler