TB2 Bayraktar-droner er nå «ubrukelige» i Ukraina mot russisk luftvern

Før konflikten i Ukraina stilte flere spesialister spørsmålstegn ved effektiviteten til MANNELIGE droner i en såkalt høyintensitetskonflikt, og dømte dem for sårbare for moderne luftvernforsvar. I løpet av de første ukene av kampen spilte imidlertid Bayraktar TB2-ene levert av Tyrkia til Ukraina en viktig rolle i å stoppe de russiske kolonnene som rykket frem mot Kiev, og klarte å insinuere seg inn i det porøse luftvernforsvaret implementert av russiske styrker i en åpenbart dårlig planlagt offensiv, og for å slå eller lede artilleriangrep mot forsyningskolonner, rustninger og til og med flere luftvernsystemer. Det var nok for mange stemmer, i Europa, men også i Frankrike, å støtte denne evnen, og oppfordre de nasjonale hærene til raskt å utstyre seg med "billige" MANN-droner som TB2, for å reprodusere den taktiske planen som ble satt i verk. av den ukrainske generalstaben. Likevel, utover den andre fasen av denne russiske "spesielle militæroperasjonen" i Ukraina fra slutten av mars, endret situasjonen for disse systemene seg dramatisk, da russiske styrker begynte å implementere et sømløst integrert luftforsvarssystem for å forsvare deres bakkeangrep.

Faktisk, i to måneder nå, har de ukrainske TB2-ene knapt blitt snakket om, bortsett fra i veiledende streik mot russiske skip, spesielt for ødeleggelsen av Moskva-krysseren. I følge de ukrainske operatørene selv, TB2-er er ikke lenger nyttige i Donbass, disse er ikke i stand til å trenge gjennom den defensive antiluftbreen som er utplassert av de russiske styrkene, og er avhengige av et trippelt lag med systemer; lang rekkevidde S-400 og S-300 for middels og høy høyde teaterforsvar, Buk M2/M3 for middels og lav høyde divisjonsforsvar, og TOR M1/M2 for kortdistanse forsvar for lav og svært lav høyde, i tillegg til SHORAD-systemer som Tunguska, Sosna og MANPADS. Denne imponerende defensive evnen støttes ytterligere av en stor konsentrasjon av elektroniske krigføringsmidler gjør kontrollen av lette droner svært risikabelt. Situasjonen er så frossen at ukrainske droneoperatører kommer for å anbefale USA å ikke levere de 4 MANNlige MQ-1C Grey Eagle-systemene lovet av Washington, i frykt for at disse systemene umiddelbart vil bli nøytralisert av den russiske DCA, og deres verdifulle på -bordteknologier fra å falle i fiendens hender.

MQ 1C GEER med ALE boomy boys 1 Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt | Luftvern
Ukrainerne anbefaler nå å ikke levere de 4 MQ-1C Grey Eagle-systemene lovet av Washington i møte med trusselen fra det russiske DCA

Uheldigvis for de ukrainske forsvarerne skaper nøytraliseringen av droner, enten det er MALE eller lette, en stor taktisk ulempe, utover streikeevner, mens den ukrainske generalstaben nå er avhengig av presisjon og forlenger den en viktigere del av europeiske og amerikanske artillerisystemer for å kompensere for sin kritiske numeriske underlegenhet på dette området. Faktisk, i fravær av droner for å gjenkjenne målene i dybden av den russiske enheten, og for å dirigere angrepene fra artilleri og flere rakettoppskytere, vil ukrainerne ikke lenger bare kunne stole på bakkeintelligens, eller informasjonen gitt av motbatteriradarene levert av Vesten, uten dessuten å kunne vurdere deres effektivitet. I en kontekst med markert numerisk underlegenhet når det gjelder artillerisystemer, er dette en begrensning for ukrainerne som kan sette deres evne til å forsvare Donbass mot russisk fremstøt i fare.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt | Luftvernforsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler